Tam Kapanma Sokağa Çıkma Yasağında PTT Şubeleri, Noterler Ve Kargolar Açık Olacak Mı?

Koronavirüs salgınının yayılması üzerine alınan tam kapanma kararına dair belirsizlikler devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı günlerinde PTT şubeleri, noterler ve kargolar açık olacak mı?
Tam Kapanma Sokağa Çıkma Yasağında PTT Şubeleri, Noterler Ve Kargolar Açık Olacak Mı?

Türkiye'de koronavirüs salgınının etkisini arttırması üzerine son yapılan kabine toplantısından tam kapanma kararları çıktı. Bu tam kapanma kararları kapsamında hangi kuralların uygulanacağı ve hangi kurumların veya işyerlerinin açık olacağı henüz netlik kazanmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan sokağa çıkma yasağı genelgesinin ardından tam kapanma döneminde nerelerin açık olacağı belli olacak.

Vatandaşlar özellikle PTT şubeleri, noterler ve kargoların sokağa çıkma yasağı günlerinde çalışıp çalışmayacaklarını merak ediyorlar. Bu konuda daha önceki uygulamalardan yola çıkılarak yorumlar yapılmaya başlanırken İçişleri Bakanlığı kaynaklarından da bilgiler gelmeye başladı. Bu kurumların tamamı için ayrı bir karar verileceği bildirildi.

NOTERLER AÇIK OLACAK MI?

Türkiye'de noterler vatandaşların yoğun şekilde hizmet aldığı kurumların başında geliyor. Noterler hafta içi günlerinde vatandaşlara hizmet veriyor. Koronavirüs süreci öncesinde hafta sonu noter uygulaması ile vatandaşlar hafta sonu cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde de noter hizmeti alabiliyordular. Ancak bu uygulamaya koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmek zorunda kalındı. Tam kapanma günlerinde ise noterlerin çok kırıtlı olarak hizmet verebilecekleri bildirildi. Nöbetçi noter uygulamasına benzer bir sistemle 81 ilde noterler hizmet verecekler. Noterlerin tam hizmet şekli ise İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile belli olacak.

PTT ŞUBELERİ AÇIK OLACAK MI?

PTT şubelerine de bankalar gibi bir uygulama yapılması bekleniyor. Tam kapanma sokağa çıkma yasağı günlerinde PTT şubeleri sınırlı bir şekilde hizmet verecekler. Tüm şubelerin açık olmayacağı bildirilirken merkezi şubeler üzerinden vatandaşlara hizmet verileceği iddia edildi. Ancak yine de İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı sokağa çıkma yasağı genelgesi ile PTT şubelerinin sokağa çıkma yasağı günlerinde nasıl çalışacağı belli olacak.

KARGOLAR ÇALIŞACAK MI?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde kargolar büyük bir önem kazandılar. Özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde kargo şirketleri lojistik destek sunmaya devam ediyorlar. Tam kapanma sokağa çıkma yasaklarında belirli sınırlamalar getirilse de şirketlerin çalışmalarına devam edecekleri iddia edildi. Ancak ne şekilde kısıtlamalar getirileceği yine İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile belli olacak.