Tam Kapanmada Anaokulları Ve Kreşler Açık Olacak Mı Sorusuna Bakan Soylu'dan Cevap

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında tam kapanma aşamasına geçiş yapıldı. Peki tam kapanma dönemi sokağa çıkma yasaklarında anaokulları ve kreşler açık olacak mı? Anaokulları ve kreşler kapanıyor mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kritik açıklamalar...
Tam Kapanmada Anaokulları Ve Kreşler Açık Olacak Mı Sorusuna Bakan Soylu'dan Cevap

Türkiye'de koronavirüs ile verilen mücadelede üst seviye olan tam kapanma süreci perşembe akşamı başlayacak. Bu süreçte uygulanacak kurallar ve diğer hususlar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da merak edilen sorulara yanıt verdi.

TAM KAPANMADA KREŞLER VE ANAOKULLARI AÇIK OLACAK MI?

Özellikle tam kapanma sokağa çıkma yasağı günlerinde anaokullarının ve kreşlerin açık olup olmayacağı insanları merkalandırdı. Bu konuda net bir cevap alamayan vatandaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklama ile son durum hakkında biklgi sahibi oldular. Bakan Soylu yaptığı açıklamada kreşlerin ve anaokullarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile kapatıldığını söyledi. Ayrıca kamu kurumlarında da 10 yaşın altında çocuğu olan personellere izin verildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz hareketliliği mümküm oldukça azaltmak istiyoruz. Çocuklar meselesi önemli. Anaokulları ve kreşler kapalı. Haliyle bu çocukların bakımı bir şekilde yapılacak. Burada bir istisna kararı alabiliriz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bir karara varacaklar. Bu karara göre biz de nasıl hareket edileceğini belirleyeceğiz. Anaokulları ve kreşlerde kısmi açılma olabilir ama bu konuda karar bizim değil ilgili bakanlıkların olacak.” dedi.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI!

Kamu kurumlarında çalışan ve küçük çocuğu olan personellere çözüm bulunduğunu açıklayan Bakan Süleyman Soylu'ya özel sektör çalışanlarının da durumu soruldu. Bakan Soylu bu konuda, “Özel sektör çalışanı annelerin çocuklarını nereye bırakacaklarına dair elbette bir çözüm ortaya konulacaktır. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda da bir değerlendirme yapacaklardır. Biz onlardan gelen kararlara göre harekete geçeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Himzetler Bakanlığı'nın nasıl bir karara varacakları merak konusu oldu. Yapılan değerlendirmelere göre merkezi yerlerdeki kreşlere açılış izninin verilmesi tartışılmaya devam ediliyor.