Tam Kapanmada Noterler Açık Mı, Pandemi Noter Çalışma Saatleri Değişti Mi, Nöbetçi Noterler Çalışacak Mı?

Koronavirüs salgını nedeni ile hayatlarımız her geçen gün değişmeye devam ederken getirilen 17 günlük kısıtlama kararı sonrası resmi kurumların çalışma saatleri ve düzenleri de değişti. Peki, 17 günlük sokağa çıkma yasağı ve tam kapanmada noterler açık mı, sokağa çıkma yasağında noterler çalışıyor mu, bugün noterler açık mı, noterlerin tam kapanmada çalışma saatleri değişti mi, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi noter olacak mı, noterlerin haftaiçi çalışma saatleri kaç oldu, pandemi noter çalışma s
Tam Kapanmada Noterler Açık Mı, Pandemi Noter Çalışma Saatleri Değişti Mi, Nöbetçi Noterler Çalışacak Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma genelgesi kapsamında açık ve kapalı olan yerler ile sokağa çıkma yasağından muaf tutulan kişiler belirlenmişti.

Bu kapsamda resmi kurumların çalışma saatleri de merak konusu olmuştu. Süreçte en çok aranılan yerlerden biri de noterler olarak öne çıktı. Peki, noterler sokağa çıkma yasağından muaf mı, tam kapanmada noterlerin çalışma saatleri değişti mi, noterler açık mı, kapalı mı?

17 GÜNLÜK TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00'e kadar sürecek olan 17 günlük tam kapanma döneminde uygulanacak olan sınırlar belirlenmişti. Süreçte noterlerin çalışma saatleri ve açık mı yoksa kapalı mı olacağı konusunda beklenen açıklama Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin tarafından yapıldı.

TNB Başkanı Dursun Cin yapmış olduğu açıklamasında hafta içi nöbetçi noter uygulamasına geçiş yapıldığını belirterek 17 günlük tam kapanma döneminde noterlerin çalışma saatleri hakkında vermiş olduğu bilgide "Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak.

Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek" diyerek değişikliği duyurdu.

BUGÜN HANGİ NOTER NÖBETÇİ? 3 MAYIS 2021 PAZARTESİ GÜNÜ AÇIK OLAN NÖBETÇİ NOTERLER HANGİLERİ?

Nöbetçi noterler günlük olarak TNB ORG TR internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Siteye giriş yaptıktan sonra üst sağ köşede yer alan nöbetçi noter linkini tıklayıp, gelen yeni ekranda şehir ve tarih alanlarını doldurarak aramaya başla butonunu tıklayarak yaşadığını şehirde açık olan noterleri öğrenebilir, yanlarında yer alan iletişim bilgileri üzerinden çalışma saatleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Nisan ayında Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan açıklama ile pandemi nedeni ile noterlerin çalışma saatleri 10:00 - 16:00 olarak ilan edilmişti.