Tarihçi İlber Ortaylı'dan Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye'nin Mülteciye İhtiyacı Var!

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Suriyeli mülteci tartışmaları üzerinden muhalefete sert tepki gösterdi. Ortaylı'nın dikkat çeken açıklaması haberimizde.
Tarihçi İlber Ortaylı'dan Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye'nin Mülteciye İhtiyacı Var!

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, son günlerde Türkiye'nin gündeminde düşmeyen, siyasiler arasında ciddi tartışmalara neden olan Suriyeli mültecilere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muhalefetin Suriyeli mülteciler ile ilgili açıklamalarını eleştiren Ortaylı: "Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var, yaşlanıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİYE İHTİYACI VAR

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, A Haber'de bir canlı yayına katıldı. Programda son zamanların tartışma konusu olan sığınmacı konusuna da değindi. Ortaylı açıklamasında: "Başımızda bir mülteci sorunu var. 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım. Burada Suriyelilerin kaçı nasıl gider? Ne bunları atalım ne bunların hepsini tutalım. Nüfusun entegrasyonundan söz edemeyiz. Türkiye'nin mülteciye ihtiyacı var, yaşlanıyoruz. Bizi kültürel azınlıklarımız koruyacak. Afganlar olmasın diyenler var. Senin bağında bahçende meyveyi kim toplayacak, hayvanlara kim bakacak?" ifadelerini kullandı.

Tarihçi İlber Ortaylı'dan Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye'nin Mülteciye İhtiyacı Var!

SIĞINMACI KONUSUNA SON NOKTAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOYMUŞTU

11 Mayıs 2022 Çarşamba günü partisinin il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen sığınmacılar konusuna da değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. Siyasi partilerin sığınmacıları göndermek ile ilgili açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan: "Biz bu görevde olduğumuz sürece Allah'ın izniyle kardeşlerimizi bu ülkeden asla geri gönderemeyeceksiniz. Muhacir kardeşlerimize Ensar muamelesi yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Emlak365.com