Tarım İşçileri Sokağa Çıkma Yasaklarından Nasıl Muaf Olacaklar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından tam kapanma kararı alındığını duyurarak 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Peki tarım işçileri sokağa çıkma yasağı günlerinde nasıl muafiyet alacaklar?
Tarım İşçileri Sokağa Çıkma Yasaklarından Nasıl Muaf Olacaklar?

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni koronavirüs tedbirlerini kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bilgilendirmeye göre Türkiye'nin 81 ilinde tam kapanma uygulanacak. 29 Nisan saat 19:00'da başlayacak olan sokağa çıkma yasakları 17 Mayıs saat 05:00'a kadar devam edecek. Bu tarihler arasında sıkı bir şekilde sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacak.

TARIM İŞÇİLERİ SOKAĞA ÇIKMA yASAKLARINDAN MUAF MI?

Tam kapanma kapsamında sokağa çıkma yasağı muafiyetleri hakkında büyük bir merak yaşanıyor. Özellikle tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için tarım işçilerinin sokağa çıkma yasaklarından ne şekilde muaf olabilecekleri araştırılıyor. Üretim sürecinin aksamaması ve tarımsal faaliyetlerin devam edebilmesi için bu muafiyetin çok büyük bir anlamı var. Özellikle ekim ve dikim dönemine denk gelen bu sokağa çıkma yasağı döneminde tartım işçilerinin ne şekilde yasak kapsamına çıkabilecekleri öğrenilmek isteniyor.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Tarım işçilerinin sokağa çıkma yasaklarından muaf olabilmeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk bilgi kabine toplantısı sonrasında açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından sokağa çıkma yasağı muafiyeti almak isteyen tarım işçilerine yönelik bir açıklamada bulunarak, “Tarımsal faaliyetlerin devam edebilmesi için tarım işçilerinin ne şekilde sokağa çıkma yasaklarından muaf olabilecekleri İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından açıklanacak.” dedi.

TARIM İŞÇİLERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MUAFİYET BELGESİ NASIL ALINIR?

Tarım işçilerinin sokağa çıkma yasaklarına dair bilgilendirilmeleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan sokağa çıkma yasağı genelgesi ile netleşecek. Ancak daha önceki uygulamalar da dikkate alındığında tarım işçileri sokağa çıkma yasağı muafiyet belgelerini il ve ilçe Tarım Müdürlükleri üzerinden alabilecekler. Gerekli belgelerle bu kurumlara başvuran tarım işçileri sokağa çıkma yasaklarından muaf olacaklar. Bu işlemlerin online olarak da yapılabilmesi için tüm şartların zorlanacağı bildirildi.