Tarkan Altın Madolyon Filmi Nerede Çekildi? Filmin Oyuncuları, Yılı ve Çekim Yapılan Kale

Türk sinemasının en çok izlenen yapımlarından biri olan Tarkan Altın Madalyon filmi halen televizyon kanallarında yayınlanıyor.
Tarkan Altın Madolyon Filmi Nerede Çekildi? Filmin Oyuncuları, Yılı ve Çekim Yapılan Kale

Türk sinemasının en çok izlenen yapımlarından biri olan Tarkan Altın Madalyon filmi halen televizyon kanallarında yayınlanıyor. Klasik haline dönüşen film ile ile ilgili merak edilen sorulardan birisi de filmin nerede çekildiği. İşte Tarkan Altın Madalyon filmine ilişkin tüm detaylar. Filmin çekildiği kale, film tarihi ve oyuncular.

Yönetmeliğini Mehmet Aslan ve başrol oyunculuğunu Kartal Tibet'in yapmış olduğu Tarkan film serisi Türk sinemasının klasikleri arasında yer alıyor.



Sinemada gösterime girdiği dönemde çok ciddi gişe başarıları elde eden film uzun yıllardır da televizyon ekranlarında yayınlanıyor. Milyonlarca kişinin izlediği Tarkan serisi filmlere ilişkin ise bazı detaylar merak ediliyor.



TARKAN ALTIN MADALYON NEREDE ÇEKİLDİ?



Kurgusal bir karakter olan Tarkan üzerine yazılmış Altın Madalyon adlı çizgi romandan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan oturuyor. Hikaye Burak Sezgin tarafından oluşturuldu ve başrolde Tarkan rolü ile Kartal Tibet yer alıyor.



Tarihi dönemlerde yer alan karakterlerin üzerine yazılan öykülerin sinemaya aktarılması ile ortaya çıkan Tarkan serisinin dördüncü filmi ise Tarkan Altın Madalyon Viking Kanı filmidir. Çok sayıda ünlü ismin yer aldığı bu serinin çekimleri ise çeşitli bölgelerde tamamlandı.



Çok sayıda farklı mekanda çekilen Tarkan Altın Madalyon filmi 1972 yılında Ören film stüdyosu ve Bükey film tarafından tamamlandı. Filmin kale sahneleri ise Bodrum Kalesi ve İstanbul Rumeli Hisarında çekildi. Ayrıca filmde yer alan çok sayıda sahne, İstanbul'un farklı bölgelerinde tamamlandı.



Filmin oyuncu kadrosunda ise Tarkan Altın Madalyon filminde; Kartal Tibet (Tarkan), Kamran Usluer ( Attila), Zeki Alasya (Vandal Kralı), Eva Bender (Gosha), Halit Akçatepe (Kulke), Birsen Ayda (Kraliçe), Pakize Suda (Honoriya) gibi isimler yer almaktadır.



Emlak365.com