Tarkan'ın İzmir konserini kaç kişi izledi, konsere kaç kişi katıldı?

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinliklerinde Tarkan çok büyük bir kalabalığa konser verdi. Peki Tarkan’ın 9 Eylül İzmir konserine kaç kişi katıldı? Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişi izledi?
Tarkan'ın İzmir konserini kaç kişi izledi, konsere kaç kişi katıldı?

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü bugün gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin en büyük ilgi gören kısmı ise Tarkan’ın akşam saatlerinde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda verdiği konser oldu. Çok büyük bir kalabalığa karşı şarkılarını seslendiren ünlü sanatçı Tarkan İzmirlileri bu anlamlı günde coşturdu. Peki Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişi izledi? Tarkan’ın İzmir konserinde kaç kişi vardı?

GÜNDOĞDU MEYDANI KAÇ KİŞİYİ ALIR, KONSERİ KAÇ KİŞİ İZLEDİ HESAPLAMALARI?

Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişinin izlediği sorusuna cevap verebilmek için Gündoğdu Meydanı’nın büyüklüğüne bakılması gerekiyor. Yoğun kalabalıklarda her bir metrekareye 4 kişi düşüyor. Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları ile 1. Kordon ve 2. Kordon binalar hariç tutulduğunda 285 bin metrekarelik bir alana denk geliyor. Metrekare başı 4 kişi üzerinden hesaplama yapıldığında Tarkan’ın konserini en az 1 milyon kişinin izlediği hesabı yapılabiliyor. Rakamın 1,5 milyon kişiye yaklaşmış olabileceği tahminlerinde de bulunanlar var.

Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişinin izlediği hesaplaması yapılırken metrekare başı bazı alanlarda 1, 3, 4 ve 5 kişi olabileceği ihtimalleri de değerlendirilebiliyor. Bu şekilde ortalama hesaplardan hareket ederek yapılan hesaplamalarda ise toplam sayının 2 milyon kişiye yaklaşmış olabileceği değerlendirmeleri de yapılıyor.

Tarkan konserinde İzmir’de adeta izdiham olduğu biliniyor. Sadece konser alanında değil alanın dışında da konseri izleyenlerin olduğu görüntülerde ortaya çıktı. Bunu da düşünerek hesaplama yapıldığında Tarkan konserini 2,5 milyon kişinin izlediği isabetli bir değerlendirme olarak belirtiliyor.

RESMİ AÇIKLAMA HENÜZ YAPILMADI!

Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişinin izlediğine dair en doğru rakamı resmi açıklamalar verecektir. İzmir Valiliği veya İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı. Bu açıklama yapıldıktan sonra Tarkan’ın İzmir konserini kaç kişinin izlediği net bir şekilde ortaya çıkacak.