Taşeron İşçilere Ek Zam Mı Geliyor? Maaş Zammı Sorunu TBMM'de Kürsüsünde Konuşuldu
Devlet birimlerinde göre yapan 4/D'li kamu (taşeron) işçilerin uzun süredir yıllık yüzde 8 zam almaları konusu TBMM gündeminde yer aldı. Meclis'te yapılan konuşmalarda enflasyon oranlarına vurgu yapılarak maaş zammı için düzenleme talep edildi.
Kamu kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilerin maaşlarına yüzde 4'lük zam konusu Haziran ayı gelmeden meclis gündeminde yer aldı.
YÜZDE 8'LİK ZAM ORANI DEĞİŞİYOR MU?
Taşeron işçilerin kadroya alınmasının ardından önemli bir sorun maaş zammı konusu TBMM gündeminde de konuşulmaya başlandı.
Kadroya alınma sürecinde çok sayıda siyasi tarafından ele alınan taşeron işçi meselesi, kadro işlemlerinin tamamlanmasının ardından unutuılmuştu. 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde de maaş zammı konusuyla konuşulan konu hakkında ise somut adımlar atılamamıştı.
Meclis Kürsüsünde Dile Getirildi
4/D'li çalışanların sorunlarına ilişkin yaşanan gelişmeler bu yönde olurken konu Ocak ayının girmesinin ardından yeninden TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü.
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşmasında taşeron işçilerin maaş zammı konusuna ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin kadroya alındıktan sonraki süreçte yaşadıkları sorunları hatırlatan Dursun Ataş şu ifadeleri kullandı.
"Geçiş yapan işçilerin ücretleri 31/12/2020 tarihine kadar altı ayda bir yüzde 4 zam gelecek şekilde düzenlendi. Vatandaşımız bugün ekonomik krizi derinden hissetmekte. Bu zamlar iki yıldır enflasyonun çok altında kalmıştır. Asgari ücrete ve kamu işçilerine 2019 senesinde yüzde 26, 2020 senesinde yüzde 15 zam yapılırken, bu işçilerimize sadece yüzde 8 zam yapılmıştır. Bu bilgiler ışığında, kamu kuruluşlarına ve bu kamu şirketlerine geçen işçilerimizi ekonomik krize ve enflasyona karşı koruma adına yapılan düzenlemelerin tekrar gözden geçirilerek, işçilerimizin hak ettikleri ücret artışlarının yapılması gerekmektedir."