TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Belli Suçlar için İdam Cezası Açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop son dönemlerde yeniden konuşulmaya başlanan idam cezasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Belli Suçlar için İdam Cezası Açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop son dönemlerde yeniden konuşulmaya başlanan idam cezasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Şentop belli cezalar için idam cezasının gelebileceğini ifade etti. TBMM Başkanı Şentop'un idam cezasına dair açıklamaları.

Marmaraereğlisi Adliye Binası açılış törenine katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündemde yer alan konu başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Konuşmasında hem Türkiye gündemini hemde Türkiye'nin üzerinde büyük uğraş verdiği dış siyasi konulara değinen Mustafa Şentop'un ele aldığı başlıklardan bir tanesi de idam cezası oldu.



TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP'TAN İDAM CEZASI AÇIKLAMASI



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam cezasına dair yapmış olduğu açıklamalara değinen Mustafa Şentop konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. Basın mensuplarının idam cezasına dair sorularına yanıt veren Şentop konunun daha önceki dönemlerde de gündeme geldiğini ifade etti.



İdam cezasına dair akademisyen olduğu dönemde çalışmalar yaptığını ifade eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'de idam cezasının gelebilmesi için anasayasal değişiklik olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ek protokoller olduğunu hatırlatan Şentop tüm bu durumların değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.



İdam cezasının gelmesine dair ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlardan bir tanesi eski tabirle teamülden, tasarlayarak adam öldürme, vahşice insan öldürme suçları bir de küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar çerçevesinde sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com