TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'den Af Açıklaması: Mahkumlar Ne Zaman Tahliye Olacak?

TBMM'de Görüşmeleri devam eden infaz düzenlemesine ilişkin AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'den Af Açıklaması: Mahkumlar Ne Zaman Tahliye Olacak?

TBMM'de Görüşmeleri devam eden infaz düzenlemesine ilişkin AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Düzenlemenin içeriğine ilişkin yapılan açıklamalarda milletvekillerinin infaz düzenlemesine ilişkin soruları da yanıtlandı. AK Parti tarafından gelen infaz düzenlemesi ve af yasası açıklamalarının detayları, infaz düzenlemesinin ne zaman çıkacağı, mahkumların ne zaman tahliye edileceğine ilişkin detayları aktarıyoruz.

TBMM Genel Kurulu'nda genel af yasasına ilişkin başlıklar konuşulmaya ve görüşülmeye devam ediliyor.



Bu çerçevede TBMM Genel Kurulu'nda yapılan son konuşmalardan birisi de TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç'tan geldi. AK Parti Bartın Milletvekili olan Tunç infaz düzenelemsine ilişkin konuşmasında hem yasanın içeriği hakkında bilgi verdi hemde kendisine gelen soruları yanıtları.



İNFAZ DÜZENLEMESİ GENEL VEYA ÖZEL BİR AF DEĞİL



AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşmasında öncelikle kapsam dışı kalan suçlara değindi. Bu çerçevede düzenlemede çok sayıda suçun kapsam dışı kaldığını ifade eden Tunç, terör suçlarının siyasi suç olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti.



Hazırlanan ve 70 maddeden oluşan infaz düzenlemesinin genel bir af yasası olmadığını söyleyen TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı. "Bu, bir genel af değil. Özel af da değil. Türk Ceza Kanununun 65. maddesinde belirtilen özel afla da bağdaşmayan bir teklif. Bu teklif, koşullu salıverme ve denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapan infaz düzenlemesi."



Genel affın tüm cezayı ortadan kaldırdığını ancak denetimli serbestliğin bu şekilde olmadığını vurgulayan Yılmaz Tunç koşullu salıvermenin cezayı kaldırmadığını, yeni bir suç işlemdiğinde o cezanın geri geldiğini hatırlattı.



MAHKUMLAR NE ZAMAN TAHLİYE EDİLECEK?



TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen infaz düzenlemesi yaklaşık 130 bin mahkumu kapsayacak. Bu düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerinin tamamlanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Onayın ardından yönetmelik resmi gazetede yayımlanarak süreç tamamlanmış olacak.



Emlak365.com