Teknoloji Fuarına Elektrik Yetmedi

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı The Global Stage for Innovation (CES) 2018 içinde bulunduğumuz günlerde Amerika’nın Las Vegas Şehri’nde düzenle
Teknoloji Fuarına Elektrik Yetmedi

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı The Global Stage for Innovation (CES) 2018 içinde bulunduğumuz günlerde Amerika’nın Las Vegas Şehri’nde düzenle

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı The Global Stage for Innovation (CES) 2018 içinde bulunduğumuz günlerde Amerika’nın Las Vegas Şehri’nde düzenleniyor. Bu sene 50 yılını kutlayan fuar, teknoloji meraklıların ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin akınına uğradı. Kore’nin dev şirketi Samsung’tan Amerikan devi İntel’e ve Almanya’dan Bosch’a kadar akla gelebilecek tüketici ürünleri üreten şirketler bu fuarda buluştu. Birçok şirket yeni geliştirilen teknolojileri meraklılara tanıtırken, özellikle Bosch’un tanıtımını yaptığı akıllı şehir teknoloji büyük ilgi çekti. Ancak CES 2018 elektrik kesintisi sebebi ile gündeme oturdu.

Teknoloji Fuarına Elektrik Yetmedi



Şehirler Daha Akıllı Olacak





Teknoloji meraklıları uzun süredir akıllı evlerden haberdarlar. Bizim yerimize güvenlik sistemini çalıştıran, kameralı, alarm sistemlerine sahip bu evler aynı zamanda uzaktan kumanda edilebiliyor. Ev sahipleri, ısı sistemlerinden aydınlatmalara kadar her şeye uzaktan komut verebiliyor. Kısa zaman önce, bunun yanı sıra, şeylerin interneti denilen yeni bir teknolojinin de hayatımıza gireceği konuşulur oldu. Buna göre elektronik aletler birbirleri ile haberleşebilecekler, yani arabamız evimizdeki tost makinesine mesaj gönderebilecek. CES 2018’de tanıtılan yeni teknolojiler ise bu akıllı sistemleri şehir sokak ve caddelerine tanışama hazırlanıyor. Bu yeni sistemlerin trafiği ve elektrik tüketimini azaltması, sokakları ve evleri daha güvenli yapması bekleniyor.



Bosch’tan Yeni Firikler





CES 2018 akıllı şehir teknolojileri için de iy ibir tanımım yeri oldu Almanya’nın ünlü teknoloji şirketi Bosch akıllı şehir teknolojilerini tanıtan firmalardan biri oldu. Buna göre 3S ismi verilen yeni sistemler sensörler, servisler ve yazılımlar(software)dan oluşacak. Birbiri ile uyumlu hareket eden aletler otopark girişinde arabamızın kendi kendini park etmesini ve istediğimiz zaman yine aynı noktaya gelmesini sağlayacak. Su kaynakları dijital ortamda takip edilerek olası sel felaketlerine karşı insanlar uyarılacak. Yine kişiler, sokaklarda yürürken kendilerini güvende hissetmedik noktalarda tanıdıkları kişilere sinyal gönderebilecek ve böylece bulundukları yer konusunda onları bilgilendirebilecekler.

Teknoloji Fuarına Elektrik Yetmedi



Teknoloji Fuarı Doğa’ya Teslim Oldu





Bütün bu yeni geliştirilen teknolojilere, yapılan büyük tanıtım ve seminerlere rağmen CES 2018’e damga vuran olay yaşanan büyük elektrik kesintisi oldu. Bu olayın Işıklar şehri olarak adlandırılan Las Vegas’ta düzenlenen bir fuarda yaşanması elektrik kesintine gösterilen tepkinin de büyümesine yol açtı. Yaşanan kesinti bütün fuar alanını kapsama da Intel gibi önemli bir firmanın yetkililerin yapacağı sunumu engelledi. Basın mensupları iki saat boyunca karanlık odalarda çalışmak zorunda kaldı. Ziyaretçiler ise cep telefonlarının ışıkları ile aydınlandılar. Fuar yetkilileri elektrik kesintisinin kısmi olduğunu ve giderilmesi için çalışıldığını duyurdular. Ancak bu yine de sosyal medyaya konunun tiye alınmasını engellemedi. Yine yapılan açıklamaya göre elektrik kesintisinin sebebi aşırı yağan yağmur elektrik sistemine verdiği zarar oldu.