Teknolojik Ürünlere Uzaktan Eğitim Zammı Geldi! Tablet, Masaüstü Bilgisayar, Laptop Fiyatları Uçuşa Geçti, İkinci El Bile Altın Oldu

Korona Virüs salgını nedeni ile bu sene okullarda uzaktan eğitim uygulamasına geçilmesi ile teknolojik ürünlerin fiyatlarına zam yağmuru başladı.
Teknolojik Ürünlere Uzaktan Eğitim Zammı Geldi! Tablet, Masaüstü Bilgisayar, Laptop Fiyatları Uçuşa Geçti, İkinci El Bile Altın Oldu

Korona Virüs salgını nedeni ile bu sene okullarda uzaktan eğitim uygulamasına geçilmesi ile teknolojik ürünlerin fiyatlarına zam yağmuru başladı. Eskiden kullanılmadığı için atıl durumda olan ikinci el masaüstü bilgisayarlar dahi rekor oranda zamlanırken vatandaş laptop ve tablet almak için gittiği teknoloji mağazalarında büyük şok yaşadı, fırsatçılık tepkileri oluştu. Detaylar haberimizde...

Okulların korona virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak yüz yüze eğitime kapatılması ve uzaktan eğitimin başlaması ile beraber teknolojik ürünlere zam yağmuru başladı.



Özellikle de okul çağında olan çocukları olan ailelerin tablet ve bilgisayar almaya yönelmeleri ile beraber bu ürünlerin fiyatlarına gelen rekor zamlar ve fahiş fiyat iddiaları "fırsatçılık mı yapılıyor?" iddialarını gündeme taşıdı.



TABLET FİYATLARI YÜZDE 70 - 80 ARASINDA ZAMLANDI!



Evde okul çağında olan birden fazla çocuğu olan aileler ders saatlerinin çakışması nedeni ile evlerinde tablet ya da bilgisayar olsa dahi yenilerini almak zorunda kaldı.



Daha ucuz olması ve uzaktan eğitim için yeterli görülmesi nedeniyle vatandaş bilgisayar almak yerine tabletlere yönelince tablet fiyatları yüzde 70 - 80 oranında zamlandı. Gelen zamlar sonra teknoloji marketlere giden vatandaşlar büyük tepki gösterirken ürünlere gelen zamların nedeni olarak ise firmalara dolar kurunda yaşanan yükselişi gösterdi.



Dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile yurt dışından dolarla gelen ürünlerin zorunlu olarak zamlandığı belirtilirken ürünlerin ikinci el fiyatlarının bile cep yakması rahatsız etti.



YÜZÜNE BAKILMAYAN ESKİ İKİNCİ EL BİLGİSAYARLAR ALTIN OLDU!



Çoğu evde dizüstü bilgisayarların gelmesi ile beraber atıl bir durumda eski eşyaların arasına kaldırılan ikinci el bilgisayarlarda ve eski tabletlerde bile fiyatlar ikiye katlandı. Yükselen fiyatlar sonrasında ikinci el almak isteyen ailelerin bile yüklü miktarda para ödemek zorunda kalması uzaktan eğitimin teknolojik ürünlere zam olarak yansıtıldığı yorumlarına neden oldu.



Emlak365.com