Telefon Alacaklara Uyarı: Akıllı Telefon Fiyatları Salgın Nedeniyle Düştü!

Koronavirüs salgınının etkilediği akıllı telefon piyasasını hareketlendirmek için her gün çeşitli indirimler ve kampanyalar düzenleniyor.
Telefon Alacaklara Uyarı: Akıllı Telefon Fiyatları Salgın Nedeniyle Düştü!

Koronavirüs salgınının etkilediği akıllı telefon piyasasını hareketlendirmek için her gün çeşitli indirimler ve kampanyalar düzenleniyor. Salgın öncesiyle karşılaştırıldığında fiyatların yüzde 25 oranında düştüğü belirlendi. Cep telefonu almak için doğru zaman mı? Fiyatlar yükselecek mi?

Koronavirüs salgını pek çok sektörü derinden etkiledi. E ticaret sektöründe de bazı ürünlerin satışlarında ciddi düşüşlerin yaşandığı öğrenildi. Salgın döneminde akıllı telefon fiyatlarında satışların düşmesi nedeniyle, fiyatlarda da ciddi bir düşüşün gözlemlendiği açıklandı.



Fiyat ve özellik karşılaştırma hizmeti sunan BrendZone, salgın dönemi öncesindeki akıllı telefon fiyatları ile güncel fiyatları karşılaştırdı. Karşılaştırmanın ardından bazı ürünlerde yaşanan artış, durumun fırsatçılığa dönüştürüldüğünü ortaya koydu. Tuvalet kağıdı, kahve makinesi ve kağıt havlu gibi ürünlerin fiyatı yükselirken, akıllı telefon ile elektrik süpürgesi gibi bazı elektronik ürünlerin fiyatı giderek düştü.



Akıllı Telefon Fiyatlarında İndirimler ve Kampanyalar Yapılıyor!



Yapılan araştırmaya göre ortalama olarak akıllı telefon kategorisinde yüzde 2.3 oranında bir düşüşün yaşandığı tespit edildi. Satışların düşmesinin ardından firmalar bu durumu fırsata çevirmek ve satışları yeniden hareketlendirmek için indirimler ve kampanyalar düzenlendi. Yapılan indirim oranlarının yüzde 25 seviyelerine kadar çıktığı belirlendi.



Salgın öncesinde Apple Iphone XS Max 64 GB fiyatları 9.896 liraya satılıyordu. Salgın döneminde yapılan indirimler sonrasında 8.200 liraya kadar düştüğü belirlendi.



Samsung Galaxy Note 9 128 GB, salgın öncesinde 6.444 liradan satışa sunulmuşken indirimlerin ardından 5.299 liraya kadar düştü.



Salgın öncesinde 4.180 liradan satışa sunulan Huawei Mate 10 Pro şimdilerde 2.997 liraya kadar düştü.



Uzmanlar akıllı telefon almak isteyenler için bu dönemin doğru zamanlama olduğunu ve fiyatların büyük oranda düştüğünün altını çiziyorlar.