Thodex’in Kurucusu Fatih Özer’in Evine Haciz Kararı!

Thodex kripto para borsası vurgunu ile adını duyuran Faruk Fatih Özer 400 bin kişinin mağdur olmasına neden olurken kendisi de yurt dışına kaçmıştı. Nsan ayında Thodex kripto para borsası işlemlere kapatılmış ve mağdur olan kişiler yasal işlemlere başlamıştı.
Thodex’in Kurucusu Fatih Özer’in Evine Haciz Kararı!

Güvenirliği tartışma konusu olan kripto para birimleri hakkında Nisan ayında Türkiye'de bir ilk yaşanmış, Türkiye'nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen Thodex işlemlere kapatılmıştı. Thodex üzerinden işlem yapan kişilerin hesaplarına erişim sorunu yaşamaya başlaması ile beraber yaşanan tedirginlik ile sosyal medya sallanmıştı.

Thodex tarafından yapılan ilk açıklamada öncelikle bakım çalışması olduğu belirtilmiş, sonrasında ise yurt dışı kaynaklı bir saldırı yapıldığı, sitenin bu nedenle kapalı olduğu duyurulmuştu. Son olarak ise Faruk Fatih Özer'in yurt dışına çıkış yaptığının belirlenmesi ile kripto para sahipleri dolandırıldıkları iddiası ise şikayetçi olmaya başlamışlardı.

400 BİN KİŞİ THODEX MAĞDURU OLMUŞTU!

Hesapların erişime kapatılması ile beraber 400 bin kişi Thodex mağduru olurken şirketin kurucusu olan ve yurt dışına çıktığı belirlenen firari Fatih Faruk Özer hakkında haciz işlemi başlatıldı. Özer'in sahibi olduğu Kocaeli ilinde yer alan evine haciz işlemi yapılırken yine Özer'in adına açılan banka hesaplarında yer alan 30 milyon lirasına el konuldu.

İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında başlatılan haciz işleminde ilk olarak Kocaeli ilinde yer alan konutta mal tepsiti yapılırken Darıca sınırları içerisinde yar alan konutta bulunan mallara el konuldu. Hatırlanacağı üzere daha önce de Thodex'in 3 aracı ve bankada şirket hesabında bulunan 16 milyon lirasına el konulduğu duyurulmuştu.