THY Salgın Şüphesi Taşıyan Hayvanların Uçağa Alınmasını Yasaklıyor! Hangi Hayvanlar Uçağa Alınmayacak?

Koronavirüs salgını kapsamında uçuşların başlaması planlanırken, THY tarafından yeni önlemler de alındı.
THY Salgın Şüphesi Taşıyan Hayvanların Uçağa Alınmasını Yasaklıyor! Hangi Hayvanlar Uçağa Alınmayacak?

Koronavirüs salgını kapsamında uçuşların başlaması planlanırken, THY tarafından yeni önlemler de alındı. Evcil hayvan taşıma düzenlemesi adı altında ülkeye, evcil olmayan ve salgın riski taşıyan tüm hayvanların girişi durdurulmuş oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir uçuşlarına ara veren havacılık devi Türk Hava Yolları normalleşme adımları çerçevesinde yeniden uçuşlara başlamak için adımları attı. Bu süreçte uçuş planlamasının yanı sıra salgının kontrolden çıkmasını engellemek için birtakım önlemler üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte uçağa alınan hayvanlarla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı.



Yurt dışından gelen egzotik hayvanların uçakta taşınmasını engellemek için bazı düzenlemeler yapıldı. Salgını taşıyabilecek potansiyelde olan tüm hayvanlar ikinci bir emre kadar uçaklara alınmayacak. Bu durumda sadece yolcu uçağında değil kargo uçağında da taşımacılık yapılamayacak.



Hangi Hayvanlar Uçağa Alınmayacak?



Yabancı ülkelerden gelen egzotik hayvanların yanı sıra, omurgasızlar, amfibik hayvanlar, gelincik, sürüngen ve kemirgen gibi evcil olmayan hayvanların THY uçaklarına alınmasına izin verilmeyecek. Bu yasağın ikinci bir emre kadar durdurulduğu öğrenildi.



Türk Hava Yolları konu hakkında internet sitesi üzerinden ‘Canlı hayvan taşıması hakkında’ bir açıklamada bulundu. Bu açıklama ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında önemli duyuruların yapıldığı belirlendi. Bu süreçte yasak için taşıma amacının fark etmediği ifade edildi. Evcil olmayan ve risk faktörü barındıran tüm hayvanların girişi tamamen yasaklanmış oldu.



Ancak ticari amaç kaygısı bulunmayan, sağlık karnesi bulunan evcil hayvan kategorisinde bulunan hayvanların sahipleri eşliğinde olmak koşulu ile ülkeye girişlerine izin verilecek.



emlak365.com