THY, Yeniden Batum'a Uçacak

Türk Havacılık ve Hava yolu ulaşımında önemli hava yolu şirketlerinin başında gelen THY, pandemi döneminde gerçekleştirdiği 554 uçuş ile pandemi döneminde de etkinliğini korumayı başardı.
THY, Yeniden Batum'a Uçacak

Türk Havacılık ve Hava yolu ulaşımında önemli hava yolu şirketlerinin başında gelen THY, pandemi döneminde gerçekleştirdiği 554 uçuş ile pandemi döneminde de etkinliğini korumayı başardı. Pandemi şartları nedeniyle uygulanan kısıtlamalar dolayısıyla uçuşlarına ara veren THY, ülke genelinde başlatılan kademeli normalleşme dönemi ile birlikte negatif PCR testi geçerli olmak koşuluyla Türkiye-Batum uçuşlarını yeniden başlattı.

Salgının baş göstermesi ile mart ayında kaldırılan uçuşlar 10 mart tarihinde İstanbul-Batum seferinin Batum Uluslararası Havalimanı’na inen Türk Hava Yollarına ait uçağı ile başladı.

Negatif PCR Testi Geçerli Olacak

Türk Hava Yolları Tiflis Ofisi’nden verilen bilgiye göre pandemi nedeniyle mart 2020 tarihinde askıya alınarak ara verilen Türkiye-Batum uçuşları 10 Mart Çarşamba günü İstanbul-Batum arasında gerçekleştirilen uçuş ile tekrar başladı.

Kademeli normalleşme döneminde başlatılan uçuşlarda tedbir amaçlı uygulamalar devam edecek. Gürcistan hükümetinin şubat ayında uçuşlara yönelik aldığı karar doğrultusunda ülkeye giriş yapacak yolculardan sadece negatif PCR test sonucu belgesi isteniyor. Ülkeye girişlerinde aşı raporu aranmayan Türk vatandaşlar için ülkeye giriş yaptıktan sonraki üçüncü gün tekrar Covid-19 testi yaptırmaları zorunlu kılındı.

THY, Pandemi Döneminden Güçlü Çıktı

Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilediği alanların başında yer alan havacılık sektörü salgın sonrası yeni bir denge yarattı. Dünyanın önde gelen birçok havalimanında hem yolcu sayısı hem uçuş sayıları bakımından düşüş yaşanırken pandemi dönemindeki kısıtlamalara rağmen büyüme ve kazanç sağlayabilen THY, rakipleri arasında sıyrılmayı başardı.

Pandeminin zayıflaması ile normalleşmeye başlayan THY, askıya aldığı uçuşları yeniden programına almaya başladığını bildirdi. Kısıtlamaların gevşetilmesi ardından ilk uçuş Batum’a yapıldı. 10 mart tarihinde gerçekleştirilen uçuş ile THY askıya aldığı seferlere yeniden başladı. İlk uçuşun Batum’a yapılmasında Gürcistan’a giriş için negatif PCR testinin sonuç belgesinin yeterli görülmesi neden olarak gösterilebilir.