Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti! Fahiş Fiyat Artışlarına Ceza Yağdı!

Son dönemlerde gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde meydana gelen fahiş fiyat artışlarına yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sıklaştı.
Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti! Fahiş Fiyat Artışlarına Ceza Yağdı!

Son dönemlerde gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde meydana gelen fahiş fiyat artışlarına yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sıklaştı. Bakanlığın açıklamasına göre son bir haftada 1674 işletmede 22.535 ürün incelenerek para cezası yaptırımı uygulandı.

Ticaret Bakanlığı son dönemlerin en güncel konusu olan gıda ve temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Fahiş fiyatlarla haksız kazanç elde edenler tespit edilerek para cezası verildi.



TİCARET BAKANLIĞI 81 İLDE DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR



Ticaret Bakanlığı 81 ilde vatandaşların başvuruları ve resen yapılan çalışmalarla serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden gıda ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Türkiye'nin 81 ilinde market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde gerçekleşen denetimlere Ticaret Bakanlığı İl Müdürlükleri ile Teftiş başkanlığı birimleri katıldı.



FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA CEZA VERİLECEK



Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 1 haftalık süreçte 1674 işletmede 22.535 ürün denetlendi. Bu denetleme sonucunda elde edilen sorunlu fiyatlar Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecek. Haksız fiyat artışı yapıldığı tespit edilen işletmelerden savunmaları talep edilecek. Ardından ise haksız fiyat artışı yapan işletmelere 1.911 TL'den 100.910 TL'ye kadar, stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere ise 54.555 TL'den 545.550 TL'ye kadar idari para cezası verilecek.



BUGÜNEKADAR 15,5 MİLYON TL CEZA VERİLDİ!



Haksız Fiyat Değerlendirme Komisyonu tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda 120 firmaya 3 Milyon 595 Bin TL idari para cezası verildi. Aynı kurul tarafından bugüne kadar 3.386 dosya karara bağlandı. Gıda ve Temel ihtiyaç ürünlerinde haksız fiyat kazancı elde ederek vatandaşlara fahiş fiyatlardan satış yaptığı tespit edilen 495 firmaya 15,5 Milyon TL tutarında ceza verildi.



EN ÇOK FİYAT ARTIŞI YAPILAN ÜRÜNLER TESPİT EDİLDİ!



Öte yandan son yapılan denetimlerde en çok sebze meyve, ayçiçek yağı, tavuk, yumurta ve un gibi gıda maddelerinde fahiş fiyat artışları yapıldığının tespit edildiği bildirildi. Ticaret Bakanlığı ve ilgili birimler tarafından gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği belirtildi.



Emlak365.com