Toplu Ulaşıma Zam Talebi! Ankara'da Zamlı Otobüs, Metro, Dolmuş ve Aktarma Ücreti Bilet Fiyatları Kaç TL Olacak?

Akaryakıt fiyatları zamlandı tolu ulaşıma zam istendi. Ankara'da toplu ulaşım ücretleri ne kadar, yol parası zammı ne zaman, Ankara dolmuş fiyatları, aktarma ücreti, otobüs bileti fiyatları kaç lira?
Toplu Ulaşıma Zam Talebi! Ankara'da Zamlı Otobüs, Metro, Dolmuş ve Aktarma Ücreti Bilet Fiyatları Kaç TL Olacak?

Tüm dünyada yaşanan akaryakıt fiyatları zamları Türkiye'de de eşel mobil sistemi için uygulanan ÖTV rakamı tüketildiği için pompaya yansımaya başlamıştı. LPG, benzin ve motorin fiyatları peş peşe zamlanırken toplu ulaşım ücretlerine zam gündeme geldi.

Zam yağmuru ile geçim derdi daha da ağırlaşan vatandaş yol parası zammı ile bir kere daha isyan bayrağını çekti. Ankara'da toplu taşıma ücretleri için zam talep edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe vererek başvuru yapan otobüs ve minibüslerle toplu taşıma hizmeti veren paydaşlar zam talep etti.

ANKARA'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM GELECEK Mİ, BİLET FİYATLARINA ZAM VAR MI?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri(ÖHO) Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ve Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer tarafından imzalanan ortak dilekçe ile akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında toplu taşıma ücretleri için de zam istendi.

Toplu Ulaşıma Zam Talebi! Ankara'da Zamlı Otobüs, Metro, Dolmuş ve Aktarma Ücreti Bilet Fiyatları Kaç TL Olacak?

4 Şubat 2016 tarihinden bu yana 1,75 TL olarak ücretlendirilen indirimli tarife ile 1 Eylül 2019 tarihinden bu yana ise tam bilet ücreti olarak 3,25 TL uygulandığı belirtilerek "Ekonomik kriterlerin her yıl periyodik olarak yansıtılması halinde, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanması gereken tam bilet ücretinin 6.55 TL, indirimli bilet ücretinin ise 4.5 TL olması gerekmektedir. Ankara’da hizmet veren tüm toplu taşıma esnaflarımız, bugüne kadar tüm işletme ve yatırım maliyetlerini kendi öz kaynaklarından karşılamak zorunda kalmış ve ekonomik olarak yarınlarını tüketmiştir" denilerek zam talep edildi.

ZAM TALEBİ KABUL EDİLİRSE ANKARA'DA TAM BİLET 6 TL, DOLMUŞ İNDİ BİNDİ ÜCRETİ 6 TL, UZUN HAT ÜCRETİ 7 TL OLACAK!

Verilen dilekçede "1 Kasım 2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, EGO tarafından uygulanan tam bilet tarifesinin KDV dahil 6 TL, indirimli bilet tarifesinin KDV dahil 4 TL, aktarma bilet tarifesinin KDV dahil 4 TL, minibüsler için merkez hatlarda güzergâh ve yolcu ayırt etmeksizin 6 TL, uzun hatlarda 7 TL olarak uygulanmasını talep etmekteyiz" denilerek talep edilen fiyatlar açıklanırken bu fiyatların talep edilmesi halinde aktarma kullanan bir işçinin tek seferde ödeyeceği tutar 10 TL , gidi dönüş ödeyeceği günlük yol parası ise 20 TL olacak.