Trabzonlu Komşuların İnat Merdiveni Görenleri Şaşkına Çeviriyor!

Dik yamaçtaki sınır arazilerinde su neden ile anlaşmazlık yaşayan iki komşu arasında küslük oluştu. Komşular anlaşmazlık sonrası birbirlerine küserken araç yolu bulunmayan evlerine çıkmak için merdiven yaptırdı. Ancak birbirleri ile küs olan aileler aynı eve ulaşmak için tek merdiven yeterken iki merdiven yaptırdı.
Trabzonlu Komşuların İnat Merdiveni Görenleri Şaşkına Çeviriyor!

Karadeniz bölgesinde yaşayan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yaşandı. Trabzon'a bağlı olan Çaykara'nın Akdoğan Mahallesi'nde yaşayan iki komşu 10 sene önce arazilerinde su kaynaklı bir anlaşmazlık yaşadı ve anlaşmazlık tartışmaya neden oldu. İki aile arasında sorun çözülemeyince küslük oluştu.

Birbirleri ile görüşmeyen aileler dik bir yamaçta bulunan ve araba yolu olmayan evlerine ulaşmak için merdiven yaptırmak zorunda kaldı. İki aile maliyeti bölüşerek tek bir merdiven yaptırmak yerine küs oldukları için aynı eve çıkmak için aralarında sadece 1 metre mesafe olan 2 merdiven yaptırdı.

BİRİ 87 BASAMAKLI DİĞERİ 110 BASAMAKLI İKİ MERDİVEN YAPTIRMAYI TERCİH ETTİLER!

Bölgeye gelen yabancıların gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıkları ve nedenini sordukları merdivenler 1 metre aralı olarak inşa edildi. Merdivenlerden birinin 81 basamağı bulunurken diğerinin ise 110 basamağı olduğu belirtilirken bölgede merdiven "inat merdiveni" olarak anılmaya başlandı. Merdiven yaptıran aile üyesi yapmış olduğu açıklamasında zamanla komşuları ile aralarında su nedeni ile anlaşmazlık yaşandığını belirterek zamanla patikadan çıkamaz hale geldiklerini, eve ulaşmak için merdiven yaptırdıklarını söyledi.

Ş.Y. komşuları ile aralarında anlaşmazlık olduğu ve merdivenin kullanımı neden ile yeniden tartışma yaşanabileceği endişesi ile kendi taraflarına merdiven yaptırdıklarını söyledi. Bölgede bu tip durumun sık sık yaşandığı belirtilirken bu nedenle aynı yere çıkan çok sayıda evde çifte merdiven bulunduğunu belirtiyorlar.