TÜİK Başkanı Değişti! Yeni TÜİK Başkanı Muhammet Cahit Şirin Kimdir?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir açıklama ile başkanlık makamına atama yapıldığı duyuruldu.
TÜİK Başkanı Değişti! Yeni TÜİK Başkanı Muhammet Cahit Şirin Kimdir?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir açıklama ile başkanlık makamına atama yapıldığı duyuruldu. Bu görevde bulunan TÜİK Başkan Vekili Yinal YAĞAN'ın yerine TÜİK Başkanı olarak TÜİK Başkanlığını ise Başkan Yardımcısı Muhammet Cahit ŞİRİN'in yapacağı açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nda haftasonu öncesinde görev değişikliği yapıldı.



Kurumun resmi internet sitesinden yapılan bir basın açıklaması ile TÜİK Başkanlık görevini vekaleten sürdüren Yinal YAĞAN'ın Sümer Holding'e atandığı bildirildi. Bu kapsamda boşalan TÜİK Başkanlığı'na ise Kurumda Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Muhammet Cahit ŞİRİN getirildi. Muhammet Cahit Şirin bu görevi vekaleten yürütecek.



TÜİK BAŞKANLIĞI'NA GELEN YENİ İSİM MUHAMMET CAHİT ŞİRİN KİİMDİR?



1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. Muhammet Cahit Şirin 2018 yılından itibaren Türkiye İstatistik Kurumu'nda bir süredir Başkan Yardımcısı makamında görev yapıyordu.



Emlak365.com