Tüm Yasakların Kalkacağı, Okulların Açılacağı Tarih Belli Oldu İddiası

Sağlık Bakanlığı'ndan yetkin bir ismin tüm yasakların kalkacağı, okulların ve restoranların açılacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.
Tüm Yasakların Kalkacağı, Okulların Açılacağı Tarih Belli Oldu İddiası

Sağlık Bakanlığı'ndan yetkin bir ismin tüm yasakların kalkacağı, okulların ve restoranların açılacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Aşı çalışmaları kapsamında yayımlanan son dakika iddialarında ayrıca kısa vadeli yasaklar için de açıklamalar geldi.

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya tarafından yapılan bir haberde, Sağlık Bakanlığı'ndan yetkin ve etkin bir ismin yasakların kalkacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulunduğu ifade edildi. Bu açıklamalarda söz konusu ismin sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere yasakların kaldırılma tarihi ile okulların ne zaman açılacağına dair bilgi verdiği belirtildi.



YASAKLARIN KALKACAĞI TARİH İLİŞKİN O İDDİA



Muharrem Sarıkaya yazısında bakanlıkta yetin olan ismin kendisine, aşı çalışmaları ve yasaklara dair hedefler hakkında bilgiler verdiğini aktardı. Yazıya göre; bakanlık ilk süreçte aşının dağıtımı konusuna odaklanacak. Bu kapsamda Çin'den gelecek yeni grup aşı ile ilgili hazırlıklar tamamlandığı ve bu 30 milyon doz aşının Mart'ın ilk haftasına kadar ulaşması bekleniyor.



Aşı ile ilgili endişelerin olduğu, özellikle Çin'de salgının etkilerinin yeniden artmasıyla aşının gelme sürecinde kaygı duyulduğu da yazıda yer aldı.



Tüm bu beklentilere rağmen ilk etapta 11 milyon doz aşının ülkeye gelmesi bekleniyor. Aşıya dair sürecin devamında ise, bu hızla gidilmesi durumunda Mart ayının ortasına kadar olan süreçte 15 milyon kişinin ikinci dozlarının bitmiş olması amaçlanıyor.



YASAKLAR İÇİN KRİTİK TARİH



Yazıda yasakların ne zaman kalkacağına ilişkin verilen tarih ise 15 Mart olarak açıklandı.



Haberde yer alan bilgilere göre; bakanlık yetkilisi yasakların kalkması, okulların açılması için yaptığı açıklamasında, "Hedefimiz 15 Mart'ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek.' Şubat 15 için ise kimse şu aşamada ciddi bir umut veremiyor." ifadelerini kullandığı bildirildi.



Emlak365.com