Turizm Bakanı Ersoy Sümela Manastırı ve Bodrum Kalesi'nin Ne Zaman Açılacağını Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapmış olduğu konuşmasında uzun süredir tadilatta olan iki yapı için açıklamalarda bulundu.
Turizm Bakanı Ersoy Sümela Manastırı ve Bodrum Kalesi'nin Ne Zaman Açılacağını Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapmış olduğu konuşmasında uzun süredir tadilatta olan iki yapı için açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy konuşmasında Sümela Manastırı ve Bodrum Kalesi'nde devam eden çalışmalara ilişkin son bilgileri vererek açılış tarihlerine dair öngörüleri açıkladı.

Türkiye'nin turizm açısından en önemli yapıları arasında yer alan ve uzun süredir tadilatta olan Sümela Manastırı ve Bodrum Kalesi için yeni açıklamalar geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gün içinde yapmış olduğu açıklamalarında bu iki yapının son durumlarına dair bilgi verdi.



SÜMELA MANASTIRI VE BODRUM KALESİ AÇILIYOR



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bazı temaslarda bulunmak adına Muğla'nın Bodrum İlçesine gitti. Burada basın mensuplarının karşısına çıkan Bakan Ersoy merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Turizm sezonunun ne zaman başlayacağını değerlendiren Bakan Ersoy Haziran sonunu işaret etti.



Halen çalışmaların devam ettiği Bodrum Kalesi'nin ne zaman açılacağına dair de bilgi veren Bakan Ersoy, Haziran ayı sezonunda Bodrum Kalesi'nin açılmasını planladıklarını ifade etti.



Konuşmasında Sümela Manastırı için de tarih veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ""Orada normal ekipler çalışamıyor, tırmanma ekipleri, dağcı ekipler çalışabiliyor. Sümela Manastırı'nı haziran sonu gibi veya temmuzda mutlaka açmayı hedefliyoruz. Birkaç sıkıntılı nokta kaldı ama bütün yoğunluğumuzu verdik mutlaka bu sezon açılıyor. 35-40 günlük bir gecikme olacak maalesef ama yetiştireceğiz." dedi.



Emlak365.com