Turizm Bakanı Ersoy'dan Instagram sözleri: Her olumsuz şey etkiler

Teknoloji günlük hayatı büyük oranda kolaylaştıran bir çok hizmete sahip olmasının yanı sıra ekonomiyi de etkiliyor. Bu kapsamda Instagram'ın kapalı kalmasının nasıl bir zarara sebep olduğu bir açıklama ile daha belli oldu.
Turizm Bakanı Ersoy'dan Instagram sözleri: Her olumsuz şey etkiler

Instagram konusu halen gündemde yer almaya devam ederken, uygulamanın yokluğunun hangi konulara etki edebileceğine dair yeni açıklamalar geliyor. Günlük hayatın vazgeçilmesi olan sosyal medya uygulaması Instagram'ın yokluğunun turizme de olumsuz yansıdığı öğrenildi.

YASAK TURİZMİ DE VURDU

Instagam tarafı ile yapılan görüşmeleri yürüten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafların anlaşması halinde anında erişim yasağının kaldırılacağını açıklamıştı. Sorun halen çözülmezken bir başka bakanlıktan bu yasağın olumsuzluğunun piyasaları yansıdığına dair söylemler geldi.

Katıldığı Habertürk TV'deki programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yasağın kendi ilgilendiği alanı da kötü yönde etkilediğini ifade etti. Bakan Ersoy "Her olumlu şey, olumlu etkiler. Her olumsuz şey, olumsuz etkiler. Ulaştırma bakanlığımızın takip ettiği bir konu. İnşallah karşılıklı görüşmelerle anlayışla bir şekilde iki tarafın anlayışı ile kısa sürede çözülür diye umut ediyorum" diyerek kendilerine yöneltilen soruya bu şekilde ifade etti.

KARAR ÜLKE EKONOMİSİNİ ETKİLİYOR

Instagram'ın yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'nin önemli bir gelir kaynağı olan turizmi kötü yönde etkilediği onaylanmış oldu. Konunun uzmanları ve tanınmış bir çok yetkili yasağın mali boyutunun giderek artmaya devam ettiğini dile getirmeyi sürdürüyor.

Dünyada Instagram'ın bazı ülkelerde de yasaklı olduğu biliniyor. Sayıları bir kaç tane olan bu ülkeler genelde siyasi ya da benimsedikleri politikadan dolayı uygulamaya izin vermiyor. Ülkemizde uygulamanın açılacağına dair umut veren ifadeler kullanılıyor fakat insanlar yasağın uzamasından büyük endişe duyduklarını sürekli dile getiriyor.