Türk Akım Boru Projesi Ne Zaman Bitiyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk Akım Boru Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Proje ne zaman bitiyor, Türk Akım boru hattı projesi nedir?
Türk Akım Boru Projesi Ne Zaman Bitiyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk Akım Boru Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Proje ne zaman bitiyor, Türk Akım boru hattı projesi nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk Akım Boru Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Türk Akım Boru Hattı Projesi Nedir?



Türk Akım Projesi, Rusya'dan başlayan ve Karadeniz üzerinden Türkiye'ye doğalgaz taşınması için inşa edilen boru hattı projesine verilen ad'dır. Projenin önerilmesi ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 1 Aralık 2014 tarihinde yapıldı ve sonra hızlı bir şekilde temaslar başladı.



Türk Akım Boru Hattı Projesi Ne Zaman Bitiyor?



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın açılışına katıldı. Enerjii verimliliği için sektörün her alanında çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Dönmez konutlarda ısı yalıtımı standartlara uygun hale getirildiğinde faturalarda yüzde 40 tasarruf sağlanacağını belirtti.



Bakan Dönmez Rusya ile arada çok büyük ilşkiler olduğunu ancak en önemli konunun başında enerji geldiğini açıkladı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Türk Akım Boru Hattı Projesine Yönelik Açıklama Yaptı!



Fatih Dönmez, "Bugüne kadar henüz netleşmiş bir ortaklık anlaşması yok. Diğer yandan, Türkakım projesinin de deniz kısmı inşaatı tamamlandı. Kıyıda terminal inşaatında yüzde 80 bir tamamlanma var. Karadaki boru hatlarında inşaat devam ediyor.



Yıl sonuna kadar TürkAkım'ın kara inşaatı bitmiş olacak. Böylece, artık batıdan (Batı Hattından) aldığımız doğal gazı TürkAkım üzerinden alabilir hale geleceğiz. Bizim için Rusya, enerji partnerimiz olması açısından son derece önemli. Bugüne kadar Rusya tedarik noktasında arz güvenliğimize ciddi katkılar sağladı.



Orada indirim dahil olmak üzere miktarlarda esneklik gibi konular kendileriyle paylaşıldı ama Gazprom yetkilileriyle hem BOTAŞ'ın hem de Gazprom'dan gaz ithal eden özel sektörün bir araya gelerek sonuç alması gereken bir durum söz konusu.



Türkiye kaynak çeşitliliğini büyük oranda artırdı, farklı rotalardan, yeni kaynak girişleri sağladık. Sıvılaştırılmış gaz terminalleri sayesinde dünyanın dört bir tarafından, nerede ucuz kaynak bulursak, LNG getiriyoruz ve sisteme dahil ediyoruz." açıklamalarında bulundu.



Emlak365.com