Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Evi Projeleri Kapsamında İdlib'e 1 Milyon 512 Bin TL Bağış Yaptı

Savaş mağduru olan aileler için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı.
Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Evi Projeleri Kapsamında İdlib'e 1 Milyon 512 Bin TL Bağış Yaptı

Savaş mağduru olan aileler için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Suriye'de yaşanan iç savaşta evleri yıkılan ve başka ülkelere göç etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli bulunurken ülkelerinde kalan ya da Türkiye'den dönüş yapan kişiler için İdlib'de güvenli bölge oluşturulmuştu.

İDLİB'E TÜRK DİYANET VAKFI TARAFINDAN 252 İYİLİK KONUTU!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'de yaşanan iç savaştan etkilenen kişiler için başlatılan iyilik Evleri Projesi kapsamında toplanan bağışlar ile yapılan evler teslim edildi.

Düzenlenen bağış kampanyasına katılan Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri ile müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan bağışlarla 252 iyilik konutu inşa edildi.

TDV Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilen 252 iyilik konutunun toplam maliyeti ise 1 milyon 512 bin lira olarak ilan edildi. Başlatılan yardım kampanyasında toplanan 1 milyon 512 bin 540 liralık bağış ile 252 iyilik konutu hayata geçirilmişti.

"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganı ile başlatılan İyilik Evleri Projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından para yardımı yağmaya devam ederken konu hakkında açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, "İyilik Konutları Projesi" kapsamında toplanan bağışların rekor seviyeye ulaştığını, ülke olarak bir bir yardımlaşma örneği gösterildiğini, savaş mağduru ailelerin bu yardımlar sayesinde sıcak bir yuvaya kavuştuklarını dile getirdi.