Türkiye Günlerce Konuşmuştu! Savcılık Soruşturması Tamamlandı Ve İstenen Cezalar Belli Oldu!

İstanbul Kadıköy'de 19 Ağustos 2020'de maskesini düzgün takmadığı için polisler tarafından uyarılan ve ardından çıkan tartışma ve arbede sonucunda gözaltına alınan Rana Batı ve Zeynep K.
Türkiye Günlerce Konuşmuştu! Savcılık Soruşturması Tamamlandı Ve İstenen Cezalar Belli Oldu!

İstanbul Kadıköy'de 19 Ağustos 2020'de maskesini düzgün takmadığı için polisler tarafından uyarılan ve ardından çıkan tartışma ve arbede sonucunda gözaltına alınan Rana Batı ve Zeynep K. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık her iki genç kız için de istenen cezayı belirledi.

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı için polislerle tartışan ve ardından çıkan arbede ile Türkiye'nin gündemine oturan Rana Batı ve Zeynep K. için yürütülen savcılık soruşturması tamamlandı. İddianamede şüpheli Rana Batı'nın Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen kurallarda maske takmadığı için polislerce uyarıldığı belirtildi.



Savcılık iddianamesinde olay şu keilde anlatıldı:



“Rana Batı'nın polisler tarafından uyarılmasının ardından maskesini takarak uzaklaştığı sırada polislere yönelik küfür etmiştir. Müşteki polis şüphelinin neden küfür ettiğini sormuştur. Polis memurları bu soruya da karşılık olarak küfür ve hakaret içeren sözler ve hareketlerle cevap almışlardır. Bunun üzerine polisler Rana Batı ve Zeynep K'nın yanına giderek kendilerinden şikayetçi olduklarını söyleyip karakola davet etmişlerdir. Bu davet üzerine Zeynep K. küfür içeren söz sarf etmiş ve ardından polisler Rana Batı'yı etkisiz hale getirmek ve devam etmekte olan saldırıyı önlemek için zor kullanma sınırları içerisinde midahale etmişlerdir.”



SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER



İddianemeye göre şüpheliler Rana Batı ve Zeynep K. kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediler. Ancak soruşturmada elde edilen görüntülerde Rana Batı'nın müşteki polislere orta parmak işareti yaptığı, tekme atarak yaraladığı belirlendiği vurgulandı.



SAVCILIK HAPİS CEZASI İSTEDİ



İddianamede Rana Batı hakkında zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlisine hakaret suçlarından 2 yıl 15 günden 9 yıl 4 aya kadar; Zeynep K.'nın da kamu görevlisine zincirleme hakaret suçundan 1 yıl 5 aydan, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi.



POLİSLER HAKKINDAKİ SORUŞTURMADA TAKİPSİZLİK KARARI



Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bu iddianame İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 15 gün içerisinde davanın kabulüne veya reddine yönelik karar verecek.



Öte yandan Rana Batı ve Zeynep K.'nın polisler hakkında yaptıkları şikayetlerin ardından açılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.



Emlak365.com