Türkiye İstanbul Sözleşmesinden Çıktı! Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Feshedildi

Türkiye ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesini, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile feshetti. Alınan karar kapsamında Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çıkmış oldu.
Türkiye İstanbul Sözleşmesinden Çıktı! Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Feshedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" feshedildi.

TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇIKTI

11 Mayıs 2011 tarihinde imzaya açılan ve 1 Ağustos 2014 tarihinde uygulamaya konulan İstanbul Sözleşmesinde Türkiye ilk imzacı ülke olmuştu. 20 Mart 2021 Tarihli ve 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile sözleşme Türkiye tarafından feshedildi.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Karar Metni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar metni.

Türkiye İstanbul Sözleşmesinden Çıktı! Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Feshedildi

"3718 sayılı kararda "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

FAHRETTİN ALTUN'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu Fahrettin Altun Twitter hesabından yaptığı açıklamasında "Dünden bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınlar, hayatın nesnesi değil öznesidir! Her zaman Güçlü Kadın Güçlü Türkiye diyeceğiz." ifadelerini kullandı.