Türkiye kavruluyordu bu illerde sel ve taşkın uyarısı verildi! Türkiye'nin iklimi ters düz oluyor

MGM tarafından açıklanan hava durumu verileri vatandaşların gündeminde eyer alırken yeni açıklamalar da peşi sıra geliyor. Türkiye'de artan hava sıcaklıkları yeniden rekor seviyelere yükselirken bu kez sel ve taşkın uyarısı verildi.
Türkiye kavruluyordu bu illerde sel ve taşkın uyarısı verildi! Türkiye'nin iklimi ters düz oluyor

Türkiye'de iklim değişikliğine bağlı olarak hava sıcaklıkları ve mevsimlerde de değişimler gözleniyor. İklim değişiklikleri iyiden iyiye hissedilirken yaz mevsiminde de sıcaklık rekorları kırılıyor. Yurt genelinde yaşanan yüksek hava sıcaklıkları sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) değerlendirmeleri yakından takip edilmeye başlandı.

MGM'nin 81 il için yayımladığı hava durumu verileri gündemde yer almaya devam ederken yapılan yeni tahminlere göre hava sıcaklıklarının yurdun bazı bölümlerinde düşeceği ifade edildi. Yüksek hava sıcaklıkları sonrası yurdun bazı noktalarında sağanak yağış uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN SEL VE SU BASKININA KARŞI UYARI

MGM tarafından yapılan tahminlere göre yurdun kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Tokat, Van'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.

ekran-goruntusu-2024-06-26-122626.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini ifade ederken sel, su baskını ve taşkın konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

26 HAZİRAN BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MGM, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini tahmin etti. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle olacak;

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu 31
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 37
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu 35
  • Antalya: Parçalı ve az bulutlu 34
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 25
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

haber-gorsel-6.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken MGM, çarşamba günü itibariyle Rize çevreleri ile Artvin kıyıları ile Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde kuvvetli sağanak görüleceğini duyurdu. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı tahmin edilirken yer yer sağanak yağış beklendiği ifade edildi.