Türkiye'de Bir İlk! Mutasyonlu Virüs Nedeni İle Köyde 14 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Dünya koronovirüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüs Türkiye'de de görülmüştü.
Türkiye'de Bir İlk! Mutasyonlu Virüs Nedeni İle Köyde 14 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Dünya koronovirüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüs Türkiye'de de görülmüştü. Süreçte korkulan oldu ve bir ilimizde mutasyona uğramış koronavirüs nedeni ile karantina uygulamasına geçildi!

İngiltere'de ortaya çıkan ve can kayıplarının rekor seviyelere ulaşmasına neden olan mutasyonlu virüs tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Konu hakkında Türkiye'de gerekli tüm tedbirleri almış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarla konu hakkında yeni uygulamalara geçiş yapılmıştı.



Alınan önlemlere rağmen ne yazık ki Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs vakaları tespit edilmeye başlandı. Yurda giriş yaparken belirlenen vakalar karantina altına alınırken bu sefer virüs Muş'un bir köyünde tespit edildi ve köy acil olarak karantina altına alındı.



MUŞ HASKÖY İLÇESİNDE YUKARIÜÇADAM KÖYÜ MUTASYONLU VİRÜS NEDENİ İLE KARANTİNA ALTINA ALINDI!



Koronavirüs aşı haberleri ile sevinen dünya İngiltere'den gelen mutasyon haberi ile çökmüştü. Yapılan açıklamalarda aşının mutasyonlu virüs üzerinde de etkin olacağı açıklamaları ne yazık ki vatandaşların içini rahatlatmadı. İngiltere'de bir anda mutasyonlu virüs nedeni ile vaka sayılarının büyük bir patlama yaşaması ve hayatını kaybeden kişilerin rekor seviyeye ulaşması da dünyayı umutsuzluğa sürüklemişti.



Türkiye'de Bir İlk! Mutasyonlu Virüs Nedeni İle Köyde 14 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile “İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur” ifadeleri ile tüm önlemlerin alınacağını söylemişti.



Alınan tedbir karalarına rağmen Hasköy Kaymakamlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile Yukarıüçadam Köyünde corona virüsü (COVID-19) yeni varyantına ilişkin pozitif vaka tespit edildiğini, bu kişi ile temaslı olan kişi sayısının son derece fazla olduğunu, bu nedenle de köyde 14 gün boyunca karantina uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklama ile köye giriş çıkışlar yasaklanırken vatandaşlar da 14 günlük sokağa çıkma yasağına tabi tutulacaklar.



Emlak365.com