Türkiye'de İşsiz Kişi Sayısı 95 Ülkenin Nüfusunu Geride Bıraktı!

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları sonrası CHP tarafından gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi.
Türkiye'de İşsiz Kişi Sayısı 95 Ülkenin Nüfusunu Geride Bıraktı!

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları sonrası CHP tarafından gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de ki işsiz kişi sayısı 95 ülkenin nüfusunu geride bıraktı. Detaylar haberimizde..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yazılı bir açıklama yayımlayarak hükümetin ekonomi politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.



İŞSİZ KİŞİ SAYISI 95 ÜLKENİN NÜFUSUNU AŞTI!



Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada 2019 yılında büyük artış gösteren işsizlik rakamlarına eleştiri yapılırken "2019'da Türkiye'de işsiz sayısı 1 milyon civarında artış göstererek 4 milyon 600 bine yükseldi. Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyona yükselirken, işsiz sayısı dünyada 95 ülkenin nüfusunu geride bıraktı" denilerek büyük bir eleştiriye imza attı.



AÇLIK SINIRI 2 500 LİRAYI AŞTI!



Asgari ücret 2020 zammı konusunda da eleştiri yapılarak "Açlık sınırı 2 bin 500 lirayı, yoksulluk sınırı ise 7 bin lirayı aştı. Türkiye 2 bin 324 lira net asgari ücret ile yine AB ülkeleri arasında asgari ücretin en düşük dördüncü ülkesi olmaya devam etti.



Memura toplu sözleşmede yüzde 4 zam verildi, memurların yüzde 70'i yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildi. İktidar krizin yükünü çalışanlara yüklemeye devam ederken 2019 yılında hükümet kamu kesimi toplu sözleşmelerinde işçiye yüzde 8, memura yüzde 4 oranında zam yaptı.



2019 yılında geçerli olan 2020 liralık asgari ücret bu bir yıllık süre içerisinde asgari ücretlinin mutfağında açlık ücreti olarak kaldı" denilerek vatandaşın sırtındaki geçim yükünün ağırlaştığı vurgulandı.



Emlak365.com