Türkiye'nin Aylarca Konuştuğu Kadir Şeker Davasında Son Dakika Gelişmesi

Türkiye'nin aylarca konuştuğu Kadir Şeker davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. 12,5 hapis cezasına mahkum edilen Kadir Şeker'in dosyası hakkında Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi karar verdi.
Türkiye'nin Aylarca Konuştuğu Kadir Şeker Davasında Son Dakika Gelişmesi

Türkiye'nin aylarca konuşup oldukça üzüldüğü konulardan olan Kadir şeker olayı hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Piri Reis Parkı'nda Ayşe Dırla ile Özgür Duran arasında bir tartışma yaşandı. İkilinin bağrışmalarını o sırada yoldan geçen Kadir Şeker duydu. Özgür Duran'ın Ayşe Dırla'ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle Kadir şeker ile Özgür Duran arasında bir arbede yaşandı. Bu arbede sırasında Kadir Şeker, Özgür Duran'ı bıçakladı ve ölümüne sebebiyet verdi.

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR?

Olay sonrasında Kadir Şeker hemen gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklandı. Hakkında görülen mahkemeden de karar çıktı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sıfatıyla yargılanan Kadir Şeker için ömür boyu hapis cezası çıktı. Ancak ardından Kadir Şeker hakkında suçun “haksız tahrik” altında işlendiği gerekçesi ile ceza 15 yıla indirildi. Mahkeme Kadir Şeker'in duruşmalardaki iyi hali için de cezayı 12,5 yıla indirdi.

Mahkeme tarafından Kadir Şeker'e verilen 12,5 yıl hapis cezası hiç kimseyi memnun etmedi. Özgür Duran'ın ailesi oğullarını öldürdüğü için Kadir Şeker'in daha fazla ceza alması gerektiğini ifade ederek Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz ettiler. Kadir Şeker'in avukatları ise cezanın çok fazla bulduklarını iddia ederek olayın meşru müdafaa olduğu gerekçesiyle cezaya yine Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nde itiraz ettiler. Hatta savcılık makamı dahi verilen cezaya itirazda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiğini belirterek cezada indirim yapılması için Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz etti.

KADİR ŞEKER DAVASINDA SON DURUM!

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin itirazlara dair verdiği kararı Kadir Şeker'in avukatı Emrah Dalyan açıkladı. Buna göre hem kadir Şeker'in avukatlarının hem de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itirazlar reddedildi. Bunun üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Taraflar şimdi itirazlarını Yargıtay'da sürdürecekler ve nihai kararı Yargıtay verecek.