Türkiye'nin İlk Başörtülü Valisi Afyonkarahisar'a Atandı! Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Afyonkarahisar'a atandı. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?
Türkiye'nin İlk Başörtülü Valisi Afyonkarahisar'a Atandı! Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 20 ilin valisi yer değiştirdi ve 9 ilin valisi de Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Bu valilerin yerine yeni vali atamaları yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar valisi olarak atandı ve Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olarak kayıtlara geçti.

AFYONKARAHİSAR VALİSİ KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumlu olan Kübra Güran Yiğitbaşı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü bitirdi. Ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi üzerine çalışma yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı tezi ile doktorasını bitirdi.

Türkiye'nin İlk Başörtülü Valisi Afyonkarahisar'a Atandı! Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde hem araştırma görevlisi hem de Dr. Öğretim üyesi olarak görev yaptı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler verdi. Marmara Üniversitesi bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevlerini icra etti. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde karşı mücadelede kadınların rolüne ilişkin Kalplerin Direnişi isimli belgeseli TRT belgeselde yayımlandı.

Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım isimli bir kitabı bulunmaktadır. 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul Temsilcisi olarak atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak göreve devam eden Kübra Güran Yiğitbaşı evli ve 3 çocuk annesi. 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

Emlak365.com