Türkiye'nin İlk Uçan Arabası Cezeri İlk Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!

Türkiye'nin ilk uçan arabası olarak gösterilen CEZERİ ile alakalı olarak çok önemli bir gelişme yaşandı.
Türkiye'nin İlk Uçan Arabası Cezeri İlk Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!

Türkiye'nin ilk uçan arabası olarak gösterilen CEZERİ ile alakalı olarak çok önemli bir gelişme yaşandı. BAYKAR tarafından geliştirilen CEZERİ'nin ilk uçuş testi başarıyla tamamlandı. Türk mühendislerinin üretimi olan araç 230 kilogramlık prototip ile yerden 10 metre havaya yükseldi.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin önemli isimlerinden olan BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar önemli bir gelişmeyi açıkladı. Bayraktar'ın yönetiminde geliştirilen ve Türkiye'nin ilk uçan arabası olarak tanıtılan CEZERİ'nin ilk uçuş testinin başarıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.



İLK TEST UÇUŞLARI BAŞARIYLA SONUÇLANDI



11 Eylül Cuma günü ilk test uçuşuna başlanan CEZERİ önce güvenlik halatlarına bağlı olarak havalandırıldı. Güvenlik halatları ile yapılan test uçuşunun başarılı olmasının ardından dün gece bu halatlar çıkartılarak bağımsız olarak havalandırıldı.



Sadece otonom olarak uçan ve aynı zamanda akıllı uçuş sistemlerine de sahip olan CEZERİ dün gece gerçekleştirilen iki test uçuşunda da başarılı sonuçlar elde etti. Türkiye'nin ilk uçan arabasının testlerden başarılı sonuçlar elde etmesi büyük bir heyecanla karşılandı. İHA, SİHA gibi önemli teknolojik hamlelerin arkasında bulunan ekip tarafından tasarlanan CEZERİ ile alakalı olarak ilerleyen günlerde detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.



Türkiye'nin İlk Uçan Arabası Cezeri İlk Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!



CEZERİ KİMDİR?



Türkiye'nin ilk uçan arabasına ismiverilen CEZERİ'nin kim olduğu araştırılmaya başlandı. Artuklu Sarayı'nın önemli bilim adamlarından olan ve sibernetik ve robotik ilmin kurucusu olarak bilinen Cizreli müslüman ilim adamı El Cezeri tanınmış bir bilim adamıdır. Uçan arabaya bu nedenle CEZERİ ismi verilmiştir.



Emlak365.com