Türkiye'nin Son Başbakanı Binali Yıldırım'a Yeni Bir Görev Verileceği İddiaları Siyaseti Hareketlendirdi

AK Parti'de yeniden yapılanma hazırlıkları devam ederken son başbakan Binali Yıldırım'ın da yeni bir görevegetirileceği iddia edildi. İl kongrelerini tamamlayan Ak Parti'de teşkilatlarda yüzde 70 değişim yapılırken sıra MKYK'ya geldi. Kulislere göre Binali Yıldırım önce MKYK'ya alınacak ve ardından da Genel Başkanvekili veya Grup Başkanlığı görevlerine getirilecek.
Türkiye'nin Son Başbakanı Binali Yıldırım'a Yeni Bir Görev Verileceği İddiaları Siyaseti Hareketlendirdi

AK Parti'nin yeniden yapılanmayı gerçekleştirip yola devam etmesi için adım atılırken son bir iddia AK Parti kulislerine sızdı. Buna göre son başbakanlardan Binali Yıldırım yeni bir görev ile aktif siyasete yeniden dönecek.

AK PARTİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM HAREKETİ!

Türkiye Gazetesi'nin iddiasına göre AK Parti'nin 24 Mart'ta yapacağı 7. Olağan Büyük Kongresi için liste hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 2023 seçimlerine AK Parti'yi taşıyacak olan yeni kadroyu belirlemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde yoğun bir çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en ideal yönetim kadrosunu oluşturabilmek amacıyla eski bakanlar ve eski milletvekilleri ile yoğun bir görüşme trafiğine başladı. 24 Mart'ta AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde 50 kişiden oluşan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri belirlenecek.

MKYK'DA YÜZDE 50 DEĞİŞİM YAPILACAK

AK Parti kulislerine sızan bilgilere göre teşkilat yönetimlerinden yapılan değişimin ardından parti yönetiminde de en az yüzde 50 oranında değişim yaşanacak. TBMM dışında kalmasına rağmen Ak Parti'ye destek veren, sahada AK Parti adına çalışmalar yapan, vatandaşlarla bağını sıkı tutan eski bakan ve milletvekillerinin MKYK'ya girmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Bu yönde adımlar il kongrelerinde atılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile bazı eski milletvekilleri il başkanı olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi MKYK listesini hazırlıyor ve bu liste hazırlanırken il ve bölge dengeleri, teşkilatlarla uyum içerisinde çalışma ve saha performansı gibi önemli kriterler belirleyici oluyor.

LİSTESİN EN AZ 25'İ TBMM DIŞINDAN OLACAK

AK Parti'nin yeni MKYK listesi için gelen son dakika bilgilerine göre yeni listede milletvekili ağırlığına son verilecek. Bunun yanında gençlere ve kadınlara MKYK'da daha yüksek sayıda temsil hakkı tanınacak. Mevcut MKYK'nın 50 kişilik üye listesinin 35'i milletvekillerinden oluşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile yeni listenin en az 25'i TBMM dışından olacak.

BİNALİ YILDIRIM GERİ DÖNÜYOR

Kongre hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de en çarpıcı kongre iddiası ise son Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni bir göreve getirilmesi oldu. Bu iddiaya göre Binali Yıldırım önce MKYK üyesi olarak seçilecek. Ardından ise yapılacak görev dağılımında Genel Başkanvekilliği veya Grup Başkanlığı görevlerinin birisine getirilecek. Partide görev almayı isteyen Binali Yıldırım bu şekilde aktif siyasete resmi bir görevle dönmüş olacak.

Öte yandan Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak'ın da MKYK'da görevlendirileceği iddia edilmişti. Ancak bu iddianın gerçekleşme ihtimali çok zayıf olarak değerlendiriliyor. Ayrıca MKYK'da yaşanacak değişimlerin bir benzerinin kabinede de olabileceği iddia ediliyor. En az 3 bakanın değişeceği iddiası henüz tam anlamıyla temellendirilemedi.

Emlak365.com