Uçuşlar İçin Geri Sayım Başlarken Havaalanı Tedbirleri Yeniden Düzenleniyor

Uçuşların başlaması için son hazırlıklar devam ederken havaalanlarının fiziki şartlarında yeni bir düzenlemenin yapılması bekleniyor.
Uçuşlar İçin Geri Sayım Başlarken Havaalanı Tedbirleri Yeniden Düzenleniyor

Uçuşların başlaması için son hazırlıklar devam ederken havaalanlarının fiziki şartlarında yeni bir düzenlemenin yapılması bekleniyor. Bu süreçte havaalanlarında sosyal mesafenin korunması, hijyenin sağlanması ve temasın azaltılması için önemli değişiklikler yapılacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşlara uzun süreli ara verilmişti. Bunun ardından hükümet tarafından normalleşme adımlarının atılması havacılık sektörünü de harekete geçirdi. Mayıs sonunda iç hat seferlerinin başlaması beklenirken, Haziran ortası gibi belirli lokasyonlar için dış hat seferlerinin başlaması bekleniyor.



Havacılık şirketleri gerekli hazırlıkları yapıp tedbirleri alırken bu süreç içerisinde havaalanlarında da önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor. Salgının artmasını engellemek için bazı çalışmalar üzerinde duruluyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin konu hakkında önemli açıklamalarda bulunurken bu süreçte alınabilecek önlemleri sıraladı.



Havaalanlarında Kurallar Yeniden Belirleniyor!



İstanbul Havaalanında incelemelerde bulunan keskin durum hakkında alınacak yeni tedbirleri sosyal medya hesabından sıraladı. Bu süreçte fiziki olarak ciddi değişimlerin yaşanması bekleniyor. Kontrol noktaları ile check-in noktalarında sosyal mesafenin korunması için yeniden düzenlemelerin yapılacağının altını çizdi.



Bagaj verirken yaşanan yoğunluk için yine bazı önlemler alınacak ve bagaj bantları arasındaki mesafe ciddi oranda artırılacak. Bekleme salonlarında koltukların değiştirilmesi bekleniyor. Tekli koltuklar getirilebileceği gibi aralıklı olacak şekilde de bir planlama yapılabilir. Havaalanları içerisinde bulunan havalandırma sistemi bu noktada yeniden gözden geçirilecek. Böylece kirli havanın yeniden dolaştırılması yerine tamamen temiz havanın verilmesi için bir planlama üzerinde çalışıldığı ifade edildi.



emlak365.com