Uğur Dündar hapse mi girecek, neden hapis cezası aldı?

Gazeteci Uğur Dündar'ın hapis cezasına çarptırılması haberi gündem oldu. Uğur Dündar hapse mi girecek, neden hapis cezası aldı merak edilirken mahkemeden çıkan sonuç ortaya çıktı.
Uğur Dündar hapse mi girecek, neden hapis cezası aldı?

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar'a ' hakaret ' gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Haberin duyulması ardından Uğur Dündar hapse mi girecek, neden hapis cezası aldı, ne dedi gibi sorular internette araştırılmaya başlandı.

Uğur Dündar hapse mi girecek, neden hapis cezası aldı?

Sözcü gazetesi yazarı, gazeteci Uğur Dündar, köşe yazısında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakaret suçu sebebiyle 11 ay 20 gün haps cezasına çarptırıldı.

Hapis cezasının verilmesi ardından Yargıtay kararı bozdu. Tekrar görülen davada mahkeme, Dündar'a verilen hapis cezasını, kitap okuma cezasına çevirdi. Dündar ise temyize başvurdu ve sonrasında davacı Binali Yıldırım şikayetini geri çekti.

Sözcü'nün haberine göre, dün görülen duruşmada savcı, mütalaasını yineleyerek Dündar'ın '' Allahtan soyadı Binali! Minyonali de olabilirdi '' ifadesinin hakaret olduğunu gerekçe gösterdi ve Dündar için 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi.

Uğur Dündar, yeniden hakim karşısına çıktı ve yarım asırdan fazla süredir yaptığı gazetecilik mesleğinde ilkelerinin tüm kamuoyu tarafından bilindiğini, Binali Yıldırım'ın İstanbul seçimleri sırasında güvenilir, tarafsız, adil moderatör adayı olarak kendi ismini söylediğini belirterek üzerindeki 'hakaret' suçlamasını reddetti.

Mahkeme ise Dündar'ın ceza almasını talep ederek, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezası 350 gün karşılığı olan 10 bin 500 TL adli para cezasına çevrildi.

Binali Yıldırım şikayetinden vazgeçse de Uğur Dündar cezadan kaçamadı.