Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın Görevden Alınma Nedeni Bakın Neymiş?

Uzun süredir AK Parti kulislerinde konuşulan kabine değişikliği için beklenmedik bir gelişme yaşanmış ve koltuğu en sağlam isimler arasında gösterilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ani bir karar ile görevden alınmıştı.
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın Görevden Alınma Nedeni Bakın Neymiş?

Uzun süredir AK Parti kulislerinde konuşulan kabine değişikliği için beklenmedik bir gelişme yaşanmış ve koltuğu en sağlam isimler arasında gösterilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ani bir karar ile görevden alınmıştı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan neden görevden alındı, Kanal İstanbul ihalesi mi, Başakşehir İkitelli şehir hastanesi yolu mu?

Konu hakkında özel bir yazı kaleme alan Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdülkadir Selvi aslında kararın daha önce alındığını iddia etti.



Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan hakkıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Aralık ayının başından bu yana görevden alma kararı verildiği ancak gündemin yoğunluğundan dolayı bu kararın açıklanamadığı iddia edildi.



ULAŞTIRMA BAKANI CAHİT TURHAN NEDEN GÖREVDEN ALINDI?



AK Parti'ye olan yakınlığı ile tanınan Selvi yazısında görevden alınma nedeni olarak Kanal İstanbul projesini gösterdi.



Selvi kaleme almış yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Aralık’ta gerçekleştirdiği Brüksel gezisi dönüşünde değişikliği planlıyormuş ancak Koronavirüs'le ilgili gündem ağır basınca ertelenmiş. Son olarak Koronavirüs'le mücadele kapsamında da dinamik yönetim sağlayamamış.



Dedim ya bir birikim sonucu diye... Koronavirüs'le mücadele sürecinde yapılan Kanal İstanbul ihalesi de etkili olmuş. Millet can derdindeyken bunlar Kanal İstanbul ihalesiyle uğraşıyorlar şeklindeki algı tüy dikmiş" ifadelerine yer verdi.



İSTANBUL BAŞAKŞEHİR İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ YOLU GÖREVDEN ALINMA NEDENİ Mİ OLDU?



Gündemde olan bir diğer iddia ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimata rağmen 3 aydır halen yapımına başlanmayan İstanbul Başakşehir İkitelli şehir hastanesi yolu oldu.



Koranavirüs nedeni salgını nedeni lie hayati öneme sahip olan hastanenin yolununun tamamlanmaması Cumhurşbaşkanı Erdoğan için bardağı taşıran son damla oldu.



Emlak365.com