Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın Görevden Alınma Nedeni Kanal İstanbul Projesi Değil Şehir Hastanesi Çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile görevden alınmış, yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştı.
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın Görevden Alınma Nedeni Kanal İstanbul Projesi Değil Şehir Hastanesi Çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile görevden alınmış, yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştı. Şok karar sonrası herkes görevden alma nedeni merak konusu olarak toplumda yaygın kanı koranavirüs salgını döneminde yapılan Kanal İstanbul ihalesi yönünde olmuştu. Ancak söz konusu nedenin İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi olduğu iddia edildi. Detaylar haberimizde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ani bir karar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınmıştı.



Genel kanı bu süreçte Turhan'ın koranavirüs salgını olduğu dönemde Kanal İstanbu ihalesi için ilk adım olarak kabul edilen ön ihalenin yapılması sonucu toplumda oluşan baskıyı azaltmak olarak gösterilmişti.



BAŞAKŞEHİR İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ YOLU YAPILMADIĞI İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?



Ancak ortaya yepyeni bir iddia atıldı. İddialara göre söz konusu görev almanın nedeni ihale değil bitirilemeyen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolu olarak gösterildi.



Hatırlanacağı üzere konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan yine karşı karşıya gelmiş ve tartışmalar yaşanmıştı.



Ekrem İmamoğlu son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na resmi yazı göndererek yolu belediye olarak yapmayacaklarını duyurmuş, bunun üzerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 2019 senesinin Aralık ayında Ulaştırma Bakanı Turhan'na talimat vererek yolun yapılmasını istenmişti.



Aradan geçen 3 aylık süre zarfında şehir yolu için Ulaştırma Bakanlığı resmi adım atmamış ve yolun inşasına başlamamıştı. Koranavirüs salgını sonrasında şehir hastanelerinin önemi daha da artarken hastanenin yolunun yapılmaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilerek Bakan Turhan görevinden alındı.



Emlak365.com