Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu E-Scooter Yönetmeliğine İlişkin İlk Bilgileri Açıkladı

Bir süredir gündemde olan e-scooter kullanımına ilişkin ilk bilgileri açıkladı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantı sonrasında alınan kararlara dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilk bilgileri verdi. Paylaşımlı E-Scooter İşletmeciliği Yönetmeliğine ilişkin Ulaştırma Bakanlığı'nca alınan kararlar şu şekilde;.
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu E-Scooter Yönetmeliğine İlişkin İlk Bilgileri Açıkladı

Bir süredir gündemde olan e-scooter kullanımına ilişkin ilk bilgileri açıkladı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantı sonrasında alınan kararlara dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilk bilgileri verdi. Paylaşımlı E-Scooter İşletmeciliği Yönetmeliğine ilişkin Ulaştırma Bakanlığı'nca alınan kararlar şu şekilde;

"Paylaşımlı E-Scooter İşletmeciliği Yönetmeliği"ne ilişkin ikinci Mikro Hareketlilik Odak Grup Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yer alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sonra konuya dair açıklamalarda bulundu.



BAKAN KARAİSMAİLOĞLU YÖNETMELİĞİN DETAYLARINI AÇIKLADI



Bakan Karaismailoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mikro ulaşım sistemlerinin şehir yaşamına sağladığı hareket ele aldındı. Bu konuya ilişkin değerlendirilen başlıklar arasında mikro ulaşım sektörünün şuan bulunduğu durum ve önümzdeki süreçte yakalaması gereken standartlar ele alındı. Bu çerçevede son dönemlerde artan e-scooter kullanımında yaşanan artışa dikkat çekilerek bu sayısının önümzdeki dört sene içinde 4.6 milyondan 6 kat daha artacağı öngörüldü.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu toplantı kapsamında yaptığı konuşmasında ise son dönemlerde bu araçların öne çıktığına vurgu yaparak bu araçların verimli, güvenli, etkin, yenilikçi, dinamik, çevreci ve katma değer sağlayan akıllı ulaşım sistemleri olduğunu söyledi. Bu araçlar için entegrasyonun sağlanması için önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu somut adımlar attıklarını vurguladı.



Düzenleme Yapılacak Konular



Adil Karaismailoğlu e-scooter kullanıma dair açıklamalarında bir çok konuda düzenleme yapılacağını açıkladı. Bu çerçevede kullanıcı yaş sınırının belirlenmesi ve güvenlik konuları ilk öne çıkan başlıklar oldu. Ayrıca hız ve şehiriçi güzergahların belirlenmesi diğer düzenleme yapılacak alanlar.



* Sürücüler yayaları, engelliler ve yaşlılar gibi dezavantajlı grupları tehlikeye sokmayacak şekilde kullanacak.



* Her şehirde toplu taşıma araçları ile entegre olacak şekilde kullanım planlaması yapılacak, kask, dizlik, reflektör ve ceket gibi koruyucu ekipman kullanımı teşvik edilecek.



* Araçların, kamu nizamını bozmayacak ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde kullanımına katkı verilecek.



* Yerli ve milli üretim desteklenecek.



Emlak365.com