Ülke Karıştı! Arap Şeyhi Paravan Şirketlerle Yıllarca Alım Yaptı, Kendisine Emlak İmparatorluğu Kurdu

İngiliz The Guardian gazetesi tarafından yapılan habere göre Petrol zengini Arap şeyhleri arasında yer alan ve dudak uçuklatan bir servete sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın emlak imparatoru olduğu ortaya çıktı.
Ülke Karıştı! Arap Şeyhi Paravan Şirketlerle Yıllarca Alım Yaptı, Kendisine Emlak İmparatorluğu Kurdu

İngiliz The Guardian gazetesi tarafından yapılan habere göre Petrol zengini Arap şeyhleri arasında yer alan ve dudak uçuklatan bir servete sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın emlak imparatoru olduğu ortaya çıktı. Yıllarca İngiltere'den paravan şirketler üzerinden emlak alımı yaptığı belirlenen şeyh kendisine emlak imparatorluğu kurmuş.

Sahip oldukları petrol geliri ile dudak uçuklatan servetler yapan Arap ülkeleri mal varlıkları ile de büyük dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle de Arap şeyhlerinin yurt dışında yapmış oldukları alımlar büyük yankı uyandırıyor.



Bunlardan biri de Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın yapmış olduğu emlak yatırımları oldu. Nahyan Londra'da yapmış olduğu emlak yatırımları büyük yankı uyandırırken ülkede de büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.



ARAP ŞEYHİ LONDRA'YI PARSELLEMİŞ!



2015 yılından bu yana Londra'nın farklı bölgelerinden farklı tarihlerde yaklaşık 5,5 milyar sterlinlik (7,2 milyar dolar, 56,3 milyar TL) alım yaptığı iddia edilen şeyhin toplamda 1000 kiracısı olduğu ve bu kiracılardan aylık 160 milyon sterlin kira geliri elde ettiği ortaya çıktı.



Alım için Londra'nın en zengin semtlerini tercih ettiği öğrenilen Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın bu alımları paravan şirketlerin üzerinden yapmış olduğu iddia edildi. Bu alımlar sonucunda şu anda Londra'nın en büyük emlak sahibi konumuna geçtiği iddia edilen şeyhin sahip olduğu emlak büyüklüğü Londra'nın en büyük emlak sahibi olan Westminster Dükü Hugh Richard Louis Grosvenor’u bile geride bıraktığı belirtiliyor.



The Guardian Gazatesi tarafından yapılan haber ülkede büyük yankı uyandırırken özellikle de Londralılar Arap şeyhinin bu kadar alımda bulunmasına izin verilmesini eleştirdi.



Emlak365.com