Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Tazminat Davası Açtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarındaki gerilimi yargıya taşıyarak manevi tazminat davası açtı. Zafer Partisi'nden açıklama geldi.
Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Tazminat Davası Açtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında ilk olarak sığınmacı konusu ile başlayan gerginlik tırmanarak devam ediyor. Tartışmada gerilim giderek artarken Ümit Özdağ, tartışmayı yargıya taşıdı. Ümit Özdağ, Süleyman Soylu'ya 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

SÜLEYMAN SOYLU'YA MEYDAN OKUMUŞTU

Ümit Özdağ'a “Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya meydan okuyan Özdağ, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı önüne yürümüştü. İçişleri Bakanlığı'na alınmayan Özdağ, Soylu'ya seslenerek: “Senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim” demişti.

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Tazminat Davası Açtı

ZAFER PARTİSİ'NDEN TAZMİNAT DAVASI AÇIKLAMASI GELDİ

Zafer Partisi, Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tazminat davası açmasına ilişkin açıklama yaparak Soylu'nun 5 Mayıs 2022 tarihinde katıldığı televizyon programında Özdağ'a küçük düşürücü ifadeler kullandığı, daha doğru bir ifade ile açıkça küfrettiği, AİHS ve Anayasa çerçevesinde bir partinin genel başkanı olarak düşüncelerini ifade etmesinden dolayı kamuoyu önünde kişiliğine saldırılıp küçük düşürüldüğü ifadelerine yer verildi.

Tazminat davasından elde edilecek olan gelire ilişkin de: "Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır." denildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Emlak365.com