Ünlü Gazeteci Enver Aysever Gözaltına Alındı? Neden Gözaltına Alındı, Hangi Suçlamada Bulunuldu?

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Enver Aysever'in gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınma işlemine dair kamuoyuna bilgiyi ünlü gazetecinin avukatı Özde Demir verdi. Enver Aysever neden gözaltına alındı? Enver Aysever kimdir?
Ünlü Gazeteci Enver Aysever Gözaltına Alındı? Neden Gözaltına Alındı, Hangi Suçlamada Bulunuldu?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazası Enver Aysever'in gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltı işlemine dair bilgileri kamuoyuna Enver Aysever'in avukatı Özde Demir duyurdu.

Gazeteci Ener Aysever'in sosyal medya paylaşım platformu olan Twitter üzerinden paylaşmış olduğu bir karikötür nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi. Bu soruşturma gereği bu sabah karakolda ifade veren Enver Aysever'in hakkında Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilmiş bir yakalama kararı olduğu tebliğ edilerek gözaltına alındığı açıklandı.

ENVER AYSEVER NEDEN GÖZALTINA ALINDI

Enver Aysever'in avukatı Özge Demir bir açıklama yaparak gözaltı işleminin doğru olduğunu ama hangi suçlama ile böyle bir karar alındığını bilmediklerini söyledi. Özde Demir açıklamasının devamında, “Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği 20 Mart 2020 tarihinde Enver Aysever'in Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşıma alakalı olarak 'Halkı kin ve düşmanlığa Tahrik' suçlamasında bulunduğunu öğrendik. Buna istinaden ifadesini almak üzere Enver Aysever hakkında yakalama kararı çıkarılmış.” dedi.

Enver Aysever'in bir başka konu hakkında ifade vermesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındığını söyleyen Özge Demir, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne giderek ifade vereceklerini açıkladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Enver Aysever hakkında sosyal medya hesabından 20Mart 2020'de paylaştığı karikatürist Mehmet Birol Çün'ün çizdiği karikatür nedeniyle “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” iddiası ile soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Enver Aysever hakkında 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Emlak365.com