Ünlü Gazeteci Son Dakika Diyerek Duyurdu! Sokağa Çıkma Yasakları Yine Değişiyor!

Türkiye'de koronavirüs kısıtlamalarının bazılarının gevşetilmesine dair kararların çıkacağı kabine toplantısı ertelendi. Bu toplantı ileri bir tarihte yapılacak ve kısıtlamalara dair yeni kararlar alınacak. Bu kararların neler olacağına dair gazeteci Candaş Tolga Işık yeni bir iddiada bulunarak kulis bilgilerini sızdırdı. Maske yasağı ve sokağa çıkma kısıtlamaları ne zaman kaldırılacak?
Ünlü Gazeteci Son Dakika Diyerek Duyurdu! Sokağa Çıkma Yasakları Yine Değişiyor!

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelenin ana yönetim mekanizması oılan kabine toplantısına dair önemli gelişmeler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde iki haftada bir Pazartesi günleri yapılan kabine toplantısında Sağlık bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararları eşliğinde koronavirüs mücadelesi yönetiliyor.

KABİNE TOPLANTISI ERTELENDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak kabine toplantısının 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılması gerektiği ama o gün Nato Liderler Zirvesi nedeniyle toplantının 10 Haziran 2021 Perşembe gününe alındığı duyuruldu. Bugün ise kabine toplantısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programından dolayı ertelendiği ilan edildi. Yeni kabine toplantısı 21 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılacak.

KISITLAMALARA DAİR KULİS BİLGİLERİ SIZDI

Ertelenen kabine toplantısında alınması muhtemel iki karar bulunuyor. Birincisi maske yasakları ve ikincisi de hafta sonu sokağa çıkma yasakları olduğu biliniyor. Bu konuda kabine toplantıları öncesinde doğru kulis bilgilerini kamuoyu ile paylaşması ile tanınan gazeteci Candaş Tolga Işık'tan yeni bir açıklama geldi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI HAKKINDA YENİ KARARIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Koronavirüs kısıtlamaları hakkıunda alınacak yeni kararlar hakkında konuşan Candaş Tolga Işık, “Bazı kabine üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdim. Genel kanı Haziran ayının sonunda sokağa çıkma yasaklarının süresini 22:00'dan 24:00'a çıkarmak şeklinde oldu. Aynı zamanda da hafta sonu sokağa çıkma yasakları kapsamında Pazar günleri uygulanan tam gün sokağa çıkma yasakları da kaldırılacak.” dedi.

AĞUSTOS'TA TÜM KISITLAMALAR KALDIRILACAK

Açıklamalarını sürdüren Candaş Tolga Işık, “Kabinede alınacak karar ile Ağustos ayında tüm kısıtlamalar kaldırılacak. Ancak Temmuz ayında bazı kısıtlamalara devam edilecek. Sonbahar için de planlamalar yapılıyor. Aşılama yaygınlaştıktan sonra Eylül ayından itibaren kapalı mekanlara girmek isteyenlerden bazı şartlar talep edilecek.” şeklinde konuştu.