Ünlü Gazetecinin İddiası Siyaseti Hareketlendirdi! Kabine Değişiklikleri Ne Zaman Açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık olması kesinleşen kabine değişikliğini ne zaman açıklayacağı büyük bir merak konusu olurken Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi önemli bir iddiada bulunup yeni kabinenin ne zaman duyurulacağını ilan etti.
Ünlü Gazetecinin İddiası Siyaseti Hareketlendirdi! Kabine Değişiklikleri Ne Zaman Açıklanacak?

Türk siyasetinde haftalardır kabine değişikliğinin ne zaman yapılacağına dair tartışmalar gündemden düşmüyor. Önce muhalefet iddiası olarak gündeme giren kabine değişikliği konusu son günlerde AK Parti'nin yetkili isimleri tarafından da dile getirilince artık merak edilen mesele kabine değişikliğinin olup olmayacağından bu değişikliklerin ne zaman açıklanacağına evrildi.

PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİ SIRA KABİNEDE

AK Parti'nin dün 7. Olağan Büyük Kongresi yapıldı. Bu kongre ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti yönetiminin çok büyük bir kısmında değişiklik yapıldı. Yeni isimlerin AK Parti yönetimine girmesi ile tüm gözler kabineye çevrildiği. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede de değişiklik yapacağına dair güçlü iddialar yerini bu değişikliğin zamanına bırakmıştı. Peki kabine değişikliği ne zaman açıklanacak?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi özellikle AK Parti kaynaklı haberlerdeki isabet oranı ile tanınan bir isim olarak kabine değişikliğine dair bugünkü yazısında çok önemli bir iddiada bulundu. İddiasını açıklamadan önce AK Parti'deki değişime dikkat çeken Abdülkadir Selvi, “AK Parti'nin önceki Merkez Karar ve Yönetme Kurulu (MKYK) listelerinde belirli sayıda bakan ve milletvekili olurdu. Bu durumun bazı sakıncaları vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunlardan daha önce bahsetmişti. Hatta bir MKYK toplantısında 'MKYK olunca TBMM boşalıyor' demişti. Bu yeni MKYK listesinde hiçbir bakan yer almadı. Listeye giren milletvekilleri de çok sınırlı sayıda tutuldu.” dedi.

KABİNE DEĞİŞİKLİKLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kabine değişikliğinin ne zaman açıklanacağına dair de bir iddiada bulunan Abdülkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değişime önce parti yönetiminde başladı. Listelere bakıldığında farklı bir yapılanmanın olduğunu ve geniş tabanlı isimlerin bir araya getirildiğini görüyoruz. Belli ki tabandan gelen talepler dikkate alınmış. Şimdi ise sıra kabine değişikliklerine geldi. Kabine değişikliklerinin de bugün açıklanması bekleniyor. Bazı bakanlıklarda değişim olacak. Yeni bakanlar ve görevden alınan bakanları konuşacağız. Hatta kongreden sonra kimlerin bakan olacağına dair iddialar güçlendi. Ancak bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını beklemek ve herhangi bir spekülasyona mahal vermemek gerekir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kabine değişikliklerinin Resmi Gazete'de yayımlanacak olması nedeniyle gece açıklanması bekleniyor.

Emlak365.com