Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: Mehmet Akif Ersoy'un Oturduğu Evin Güzellik Merkezi Olmasına İzin Veremeyiz

Türk pop müziğinin kraliçesi olan ve minik serçe lakabı ile anılan Sezen Aksuya' ya ait olan ve bir dönem İstiklal Marşımıza da hayat veren ünlü yazar Mehmet Akif Ersoy'un da oturduğu evin güzellik salonuna kiraya verildiği iddiası büyük yankı uyandırmıştı.
Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: Mehmet Akif Ersoy'un Oturduğu Evin Güzellik Merkezi Olmasına İzin Veremeyiz

Türk pop müziğinin kraliçesi olan ve minik serçe lakabı ile anılan Sezen Aksuya' ya ait olan ve bir dönem İstiklal Marşımıza da hayat veren ünlü yazar Mehmet Akif Ersoy'un da oturduğu evin güzellik salonuna kiraya verildiği iddiası büyük yankı uyandırmıştı. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapıldı. Detaylar haberimizde...

Bir dönem Mehmet Akif Ersoy'un da oturduğu evin Sezen Aksu tarafından güzellik merkezi olarak kiraya verilmesi haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.



SEZEN AKSU 350 BİN LİRA ÖDEYEREK SATIN ALMIŞ, TADİLATINA 500 BİN LİRA ÖDEMİŞTİ!



Beylerbeyi'nde yer alan tarihi evi Sezen Aksu 2011 yılında 350 bin lira ödeyerek satın almıştı.



Toplamda 3 kattan oluşan tarihi ev için Sezen Aksu 2014 senesinde tadilat için 500 bin lira ödeme yapmış ve dış dekorasyonda tarihi dokunun korunmasına büyük özen gösterilmişti.



Hürriyet Gazetesi yazarlarından İsmail Bayrak tarafından yapılan habere göre Sezen Aksu büyük bir harcama yaptığı tarihi evi kiraya verdi.



ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI TÜRKMEN: TAPUSUNDA KONUT OLAN YER İŞYERİ OLARAK KULLANILAMAZ!



Konu hakkında açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen böyle bir olaya müsaade edemeyeceklerini belirterek “Orası Mehmet Akif Ersoy’un belli bir süre kaldığı ev. Dolayısıyla bu ev tapuda da bellidir, bugüne kadar ev olarak kullanılmıştır. Burası mesken yani, burada ticari faaliyet olmaz"



Tapuda mesken olarak yazılı bir yerin bu amaç dışında kullanılmasıın mümkün olamayacağını belirten Türkmen zaten bu işyerinin ruhsatının da olmadığını, bu durumun kiracı tarafından da kabul edildiğini belirterek işyerinin kapatıldığını söyledi.



Emlak365.com