Uzman öğretmen ve başöğretmen sınav ve eğitim başvurusu nasıl, nereden yapılır 2022?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzman öğretmen ve başöğretmen eğitim başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. Uzman öğretmen ve başöğretmen sınav başvurusu nasıl yapılır?
Uzman öğretmen ve başöğretmen sınav ve eğitim başvurusu nasıl, nereden yapılır 2022?

Öğretmenliğin kariyer mesleği olma yolundaki ilk adım geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Belirli şartları karşılayan ve sınavda başarılı olan öğretmenler, görevlerinde yükselerek uzman ve başöğretmenliğe getiriliyor. Öğretmenlik mesleğinde yükselmek isteyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvimde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav başvuruları ve sınav tarihine ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvuru tarihleri açıklandı.

Uzman öğretmen ve başöğretmen eğitim başvuruları ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Eğitim başvuruları Haziran 2022 tarihinde başlayarak 10 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.

Eğitim başvurularını tamamlayan adaylar, Uzman Öğretmenlik için 18 Temmuz - 05 Eylül 2022 tarihleri arasında eğitime başlayacaklar. Sonrasında Başöğretmenlik Eğitimi ise başvuru süreci tamamlandıktan sonra, 18 Temmuz - 19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitime tabi tutulacaklar.

Uzman öğretmen ve Başöğretmenlik sınav başvuruları ne zaman, sınav ne zaman yapılacak?

Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik sınavı başvuruları 26 Eylül 2022 tarihinde başlayarak 3 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Bu kapsamda Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre, Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Sınavı Sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

Kimler uzman öğretmenlik sınavına başvurabilir?

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dahil öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler; Başöğretmenlik Eğitim Programına ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvurabiliyor.