Vaka Sayıları Artınca 65 Yaş Kısıtlaması Geri Döndü! İşte İl İl 65 Yaş ve Üzeri Kısıtlamalar

Vaka sayısında yeniden yaşanan artışların ardından valiliklerden bir bir duyurular gelmeye devam ediyor.
Vaka Sayıları Artınca 65 Yaş Kısıtlaması Geri Döndü! İşte İl İl 65 Yaş ve Üzeri Kısıtlamalar

Vaka sayısında yeniden yaşanan artışların ardından valiliklerden bir bir duyurular gelmeye devam ediyor. Son olarak 6 farklı ilde uygulanan 65 yaş üzerine kısıtlama kararına iki farklı il daha eklendi. Bu konuda yeni duyuru yayımlayan valilikleri ve 65 yaş üzerine kısıtlama uygulanan şehirleri aktarıyoruz.

Koronavirüs salgınının ikinci dalgada korkulan oldu ve vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı.



Vaka sayılarında yaşanan yükselmelerin ardından ise yerel yönetimler yeni kararlar almaya başladılar. Bu kararların ilk adımı 65 yaş üzerinde olan vatandaşlar için geldi. Hergün yeni şehirlerin eklendiği bu kısıtlama kararında son durum şöyle;



65 YAŞ ÜZERİNE KISITLAMA UYGULAMALARI



Valilikler tarafından yayımlanan kısıtlama kararlarında 65 yaş üzerinde olan vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmamaları adına özen gösteriliyor. Bu kapsamda bazı valilikler trafiğin ve hareketin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşıma ile market alışverişi kısıtlaması getirdi.



Bazı valilikler ise 65 yaş ve üzerinde bulunan vatandaşların sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 arasında sokağa çıkabileceklerini bu saatler dışında kalan bölümde ise yaşlı vatandaşlar için kısıtlama uygulanacağını duyurdu.



65 YAŞ ÜZERİNE KISITLMA OLAN ŞEHİRLER



65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların sokağa çıkma, düğüne gitme, toplu taşıma kullanmak ve alışveriş çıkma gibi ortamlarda bulunmalarına dair kısıtlama kararı yayımlayan valilikler listesi.



Kayseri, Manisa, Malatya, Siirt, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Van, Yalova, Elazığ, Bartın, Bitlis, Bursa, Kırıkkale, Sivas



Emlak365.com