Vaka Sayısı 50 Bini Aştı, İlk Duyuru Geldi, Bankaların Çalışma Saatleri Değişti! Banka Şubeleri Yeniden Kapanıyor Mu?

Koronavirüs vaka sayısı yeniden artmaya başlarken bankalar da yaşanan artış nedeni ile çalışma saatleri üzerinde yeniden düzenlemeye gitti. Hatırlanacağı üzere pandemi döneminde internet bankacılığı kullanımı artmış, çok sayıda banka bazı şubelerini kapatırken şubelerin çalışma saatleri de kısaltılmıştı. İşte bankalarda alınan yeni pandemi tedbirleri, banka şubelerini Nisan 2021 çalışma saatleri, bankaların açılış, kapanış ve öğle arası tatil saatleri!
Vaka Sayısı 50 Bini Aştı, İlk Duyuru Geldi, Bankaların Çalışma Saatleri Değişti! Banka Şubeleri Yeniden Kapanıyor Mu?

Bankaların mesai saatleri artan vaka sayıları sonrasında yeniden düzenlenmeye başlandı. Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye son derece zorlu bir dönemden geçerken dün itibari ile Türkiye'de koronavirüs tanısı konulan yeni hasta sayısı 55 bin barajına dayanarak 54 bin 740 olarak duyuruldu.

Yaşanan gelişmenin ardından gözler bir kere daha bankalara çevrildi. Bankalar koronavirüs salgınının ilk patlak verdiği dönemde çok sayıda şube için kapatma kararı almış, bankaların çalışma saatleri değiştirilmiş ve pandemi önlemleri alınmıştı.

İŞ BANKASI ÇALIŞMA SAAATLERİ DEĞİŞTİ! İŞ BANKASI KAÇTA AÇILIYOR, AKŞAM KAÇA KADAR AÇIK, KAÇTA KAPANIYOR, ÖĞLE ARASI TATİLİ SAATİ KAÇ OLDU?

Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan ve şube sayısı ile dikkat çeken İş Bankası artan koronavirüs vaka sayısı sonrasında çalışma saatlerini değiştirdi.

Yapılan yeni açıklama ile "Değerli müşterilerimiz, Sizlerin, çalışanlarımızın ve toplumumuzun sağlığını korumak amacıyla şubelerimizde gişe çalışma saatleri, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren saat 10:00-12:30 /13:30-16:30 olacak şekilde değiştirilmiştir.

Bankacılık işlemleriniz için 7/24 kullanabileceğiniz İşCep, Maximum Mobil, İnternet Şubesi ve 0 850 724 0 724 numaralı Çağrı Merkezimiz gibi şube dışı kanallarımızı tercih etmenizi önemle rica ederiz" denilerek yeni çalışma saatleri duyuruldu.

Buna göre önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere İş Bankası şubelerinin açılma saati sabah 10:00 olarak uygulanırken şubelerin kapanma saati ise 16:30 olarak uygulanacak. Bankada 12:30 ile 13:30 arası ise öğle arası tatili saati olarak uygulanacak.

Vaka Sayısı 50 Bini Aştı, İlk Duyuru Geldi, Bankaların Çalışma Saatleri Değişti! Banka Şubeleri Yeniden Kapanıyor Mu?

BANKA ŞUBELERİ KAPANACAK MI, YENİ PANDEMİ / KORONAVİRÜS TEDBİR KARARLARI ALINIR MI?

Çoğu banka koronavirüs tedbir kararlarını sıkı bir şekilde uygulamaya devam ederken vaka sayısında yaşanan hızlı yükseliş ile "yeni tedbir kararları gelir mi?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artışın ardından bankaların alacakları ilk önlem mesai saatlerini kısaltmak olarak duruyor. Kapalı ortamda çalışılması nedeni ile aynı anda şubeye sayı ile müşteri alınması, geç açılan şubelerin erken kapatılması, banka şubelerine girişte HES kodu sorgulaması yapılması alınabilecek ilk önlemler olarak görülürken zaten çoğu banka şu anda bu önlemleri uyguluyor.

Yine bankaların müşterilerin internet bankacılığına yönlendirdikleri, zorunlu olmadıkça banka şubelerinden işlem yapılmaması istendiği, çoğu bankanın da yeniden planlı şube kapatma operasyonlarını masaya yatırdıkları belirtiliyor.