Vaka Sayısı Patladı, 6 İlde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı, 5 İlde Seyahat Yasağı Masada!

Koronavirüs vaka sayısı normalleşme ile beraber adeta patlama yaşarken Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs haritası da durumun ciddiyetini ortaya koydu. Karantinaya alınan yerler, köyler, yerleşim yerleri ve mahalleler artarken seyahat yasağı kısıtlaması da gündeme geldi.
Vaka Sayısı Patladı, 6 İlde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı, 5 İlde Seyahat Yasağı Masada!

1 Mart tarihi itibari ile başlatılan yerinde karar dönemi ile pek çok şehirde kısıtlama kararları gevşetilmişti. Alınan kararların ardından ne yazık ki korkulduğu gibi vaka sayıları büyük bir hızla yükselişe geçti.

Normalleşmeye geçiş yapılan tarihte yayımlanan ilk illere göre haftalık koronavirüs haritası içerisinde yer alan çok sayıdaki ilde az riskli ve orta riskli il yayımlanan ikinci harita ile beraber riskli il kategorisine yükseldi. Haritada kırmızı renk ile gösterilen yüksek riskli illerin sayısı ise arttı.

5 İLDE SEYAHAT YASAĞI KISITLAMASI GÜNDEME GELDİ!

Yapılan tüm çağrılara rağmen Karadeniz Bölgesinde vaka sayısı artışını sürdürmeye devam ederken uzmanlar şehir içi ve şehirler arası ulaşımda kısıtlama ve ek denetim seçenekleri masaya yatırılabileceğini dile getirdiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Trabzon'da İngiliz varyantı mutasyonlu virüs oranının yüzde 50nin üzerine tırmandığını belirterek "Seyahat kısıtlaması ile ek tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor" diyerek acilen önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Vaka Sayısı Patladı, 6 İlde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı, 5 İlde Seyahat Yasağı Masada!

VAKA SAYISI ARTAN 6 İLDE BAZI YERLEŞİM YERLERİ KARANTİNA ALTINA ALINDI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile ne yazı ki 6 şehirde yer alan bazı yerleşim yerlerinde 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tunceli'de Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

İngiliz varyantı tespit edilen Çemişgezek ilçesine bağlı Akçapınar köyünde zorunlu karantina kararı çıktı. Köye giriş çıkışlar 10 gün boyunca yasaklanırken konu hakkında açıklama yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan orta risk grubundan yüksek risk grubuna giriş yapıldığı belirtilerek herkesin önlemlere uyması istendi.

Vaka Sayısı Patladı, 6 İlde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı, 5 İlde Seyahat Yasağı Masada!

Aksaray Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

Aksaray Merkez'e bağlı bulunan bağlı Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde son dönemde görülen vaka sayısında yaşanan hızlı artış nedeni ile zorunlu karantina kararı çıkarıldı.

Sinop Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

Sinop'un Durağan ilçesi Akçaalan köyünde artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile ikinci bir karara kadar sokağa çıkma yasağı uygulamasına karar verildiği duyuruldu.

Tokat Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı olan Arapören köyünde alınan tedbir kararlarına rağmen vaka sayılarında yaşanan artış gerekçe gösterilerek 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Karaman Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

Karaman'a bağlı olan Boyalık köyünde alınan karantina kararı 10 gün boyunca uzatılırken Ermenek ilçesine bağlı olan Katranlı köyü ise 7 günlük zorunlu karantina altına alındı.

Adıyaman Bugün Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri, Köyler Hangileri?

Haritada kırmızı renkte yer alan Adıyaman'da çok sayıda mahallede zorunlu karantina devam ederken 81 ev karantina alındı ve bu binalarda yaşayan kişilere sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatıldı.