Valilik Olağanüstü Toplandı! Ankara'da Yeni Normalleşme Yasakları Açıklandı

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında kent genelin uygulanacak yeni koronavirüs salgın tedbirlerini açıkladı.
Valilik Olağanüstü Toplandı! Ankara'da Yeni Normalleşme Yasakları Açıklandı

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında kent genelin uygulanacak yeni koronavirüs salgın tedbirlerini açıkladı. Bundan sonraki dönemde başkentli vatandaşlara çok sayıda işletme ve kalabalık ortama girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

BERBER, HAMAM, DÜĞÜN SALONU VE BENZERİ İŞLETMELERE HES KODU ZORUNLULUĞU

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararlara ilişkin Ankara Valiliği resmi bir açıklamada bulundu. Basın açıklamasında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun Ankara Valisi Vasip ŞAHİN başkanlığında olağanüstü toplandığı ifade edildi. Toplantıda gündem ve salgına ilişkin son durumun ele alındığı ifade edilerek yeni kararlar açıklandı.

Ankara Valiliğinin İlan Ettiği Yerinde Kararlar

Alınan ilk karar kapsamında Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere B1, B2, D1, D2 ve D 4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda HES kodu zorunluluğu getirildi.

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak seyahatlerde bilet satış işlemleri sırasında, halı saha tesislerine girişte, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınması esnasında, tüm konaklama tesislerine girişte, alışveriş merkezlerine girişte yeme-içme yerleri ile yüzme havuzu vb. tesislere girişte; HES kodu zorunluluğu getirildi.

Berberler, Düğün Salonları, Kıraat Hane, İnternet Kafe vb. İşletmelere HES Kodu Zorunluluğu

Ankara Valiliği tarafından alınan kararlardan bir tanesi de bundan sonraki dönemde bazı işletmelere HES kodu zorunluluğu getirilmesi oldu. Bu çerçevede kararın yayımlanmasının ardından aşağıda yer alan işletmelere gidecek olan vatandaşlar HES kodu ile giriş yapabilecekler.

Ankara'da HES kodunun zorunlu tutulduğu işletmeler arasında "berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri" olarak ilan edildi.